Miként tudnánk orvosolni ezt a "beszédproblémát"?
Kisfiam 6 éves, nagycsoportos. A csoportban elkezdtek egymás iránt érdeklődni a kislányok, és kisfiúk. Eleinte azzal jött haza, hogy kergeti a lányokat, a lányok meg őt. Aztán, hogy szerelmes, meg megpuszilt egy lányt. Most meg azt mondja, hogy szexeltek az oviban. Kérdezem, hogy hogy csinálták?
Azt mondja, feküdtek egymás mellett. Jót mosolyogtunk rajta, de most már kicsit túlzásba viszi.
Ismerősöknek, , rokonoknak is ezzel jön.
Az óvónő szerint ne reagáljunk rá, és akkor lassan elhagyja.
Van pár szabadabb szájú gyerek az oviban, vszeg onnan hozza haza.
Ez aranyos. :)
Szerintem sem nagyon kell foglalkozni vele, max. próbáld meg elmagyarázni neki, hogy ilyesmit nem mondogat az ember csak úgy. :)
Kedves első!
Ha azt mondom, hogy ilyet nem mondunk, akkor megkérdezi, hogy miért nem?
Arra mit mondjunk?
Mert mikor csúnya beszéddel (majdnem káromkodás) jött haza, akkor meg tudtuk beszélni, hogy ez csúnya, ilyet nem mondunk, így nem beszélünk itthon sem.
Szerintem azt, hogy a szerelem (mert ők úgy élik ezt meg, aranyosak nagyon :)) az magánügy, intim dolog, amit persze nektek elmondhat, de nem kell világgá kürtölni.
Nem tudom, egy óvodás mennyire érti ezt meg, de szerintem okosabbak - ilyen szempontból is -, mint hinnénk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!