Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen tüntei vannak, ha egy...

Milyen tüntei vannak, ha egy 3 éves gyereknek sok a sava?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 22:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Nincs gyerekkel e téren tapasztalatom, de gondolom ugyanaz, mint egy felnőttnél: evés után böfögés, csuklás, nyelőcső- ill. gyomorfájdalom, reflux.

De ha fáj a gyerek hasa, mindenképp gyerekorvos, mert más is állhat a háttérben.

Egyébként meg az, hogy "sok sav" okozza a gyomorégést, már megdőlni látszik: a tüneteket produkálók és az egészségesek gyomrában ugyanannyi sav van. Általában a helytelen táplálkozás (sok szénhidrát, nem megrágott ételek) okoznak puffadást, ami feltolja a gyomortartalmat a nyelőcsőbe. Ezen kívül okozhatja a gyomor záróizmának elégtelen működése. Ill. régebben egy heliobacter nevű bacit is felelőssé tettek a témában, de nemrég hallottam a rádióban, hogy a legújabb kutatások szerint pont nem szabad kiírtani azt sem. Savlekötőt (Rennie és társai) így (szerintem) nem érdemes szedni, mert nem gyógyít, de hosszú távon ronthat. Inkább gyógyvizekkel érdemes próbálkozni első körben, ill. van a Gaviscon nevű suspenzió vagy rágótabletta (kálcium-bevonatot képez evés után a kaja fölött), de nem tudom, azt lehet-e adni gyereknek. Terheseknek ajánlják - én is ilyen tájban tájékozódtam csak e témáról :)

2011. dec. 6. 06:52
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ!

Valóban nagyon hasfájós a kisfiam, és szinte már mndent vizsgált nála a gyerekdoki! Most tartunk ott, hogy gasztroenterológushoz küldött minket, pont ezek miatt amit írtál, de sajnos csak 2012.02.14-re kaptunk időpontot....! :( Addig isszuk a Salvus vizet....

2011. dec. 7. 01:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk pont ez a baj. Annyi volt, hogy egyáltalán nem evett csak tejet fogadta el. Időnként mutogatott a hasára. Végül kiderült, fáj neki, azért nem eszik.

Bár én magánrendelésre vittem el, mert várni kellett volna 5 hónapot a rendes szakrendelésre. Felírt losec kapszulát, felit kell neki adnom reggelente. Minden megoldódott. Eszik, gyarapszik.

Mindezek után a háziorvos közölte :"ezt én is feltudtam volna írni neki". Jó mérges is voltam, hogy akkor miért nem??

Konkrétan a gasztros is csak "próbaképp" írta fel, nem akart nála egyelőre kellemetlen vizsgálatokat csinálni, ami ugye pontosan kimutatja a savat. Azt mondta, ha sok a sava, akkor 1 héten belül javulni fog a gyerek. Ha nem az a baj, akkor sem csinálunk semmi bajt a gyógyszerrel.

4 nap múlva úgy evett mint a kisangyal, hamar hatott.

Próbálj beszélni a háziorvossal.

2011. dec. 7. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!