Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan a kinek a...

Van itt olyan a kinek a gyereke ha fejed tetejére állsz SEM eszik?!

Figyelt kérdés

Miénk órákon át képes ordítani az etetőszékben de nem eszik.

Ha próbálsz felé közelíteni kanállal ordít, csapkod és végső esetben hány.

(2.5 éves amúgy)

Egyszerűen nem tudunk rá sehogy hatni. Pszichológus szerint nem szabad erőltetni és pár kivételtől eltekintve - mikor eldurrant az agyam - nem is erőltettük. Képes napokig nem enni, most éppen múlt szombat óta napi 1-1 dci tejet iszik, több mint egy kilót fogyott eddig (tény, hogy beteg , talán ezért sincs étvágya, de mikor egészséges akkor is 4féle étel van összesen amihez egyáltalán hozzányúl)

Nem használ szép szó, zsarolás, megvonás, jutalmazás, kedveskedés, semmi... Amúgy imád főzni velünk, elkészít bármit de a szájához soha nem venné. Együtt eszik a család, kistesó vígan falatozik, őt szívesen is eteti, de ő maga soha nem enné meg amit neki ad.

2011. nov. 27. 14:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Alapvetően velünk együtt eszik/enne, vagy a mi asztalunk melletti kisgyerekes asztalnál. A kistestvérével együtt "esznek" (ill. tesó eszik) és ez sem hozta meg az étvágyát. :(((( Tehát ne úgy képzeljétek, hogy tömjük, meg etetőszékbe szíjjazzuk. Ezt a z etetés dolgot még 1 éves kora körül próbáltam, de már akkor sem hagyta...
2011. nov. 27. 15:46
 12/16 anonim ***** válasza:
nem biztos,hogy azért nem eszik mert sok a sava hanem mert kevés,én a fogyás miatt biztos kivizsgálgatnám,nálam ez nem lenne kérdés.egy vérvétel és menni tovább gasztroenterológushoz belgyógyászhoz stb.De mint olvasom te is ez úton jársz.Nekünk is volt egy ilyen nem evő időszak kb ekkor mint a tietek.3 hónapig tartott.ő is fogyott de minimálisat.ami nekem azért valamennyicskét segített az a konzervek evése volt,meggy,cseresznye,uborka,cékla stb.Azt amit akar,és ha csak azt hát egyen azt.a nem erőltetés nagy kincs.egy óráig kint volt a kaja ha nem kért nem evett,de akkor nasi meg más sincs.próbálkoztam vitaminnal,a béres csepp vagy a vitacolán jó volt.és a vicces ételek készítése is bejött,sünikét csináltam,emberfejet csináltam stb,macit,ami széppé kívánatossá és csábítóvá teszi az ételt,aztán szépen lassan elindult az evés.ma már 3 éves és ebben a korban ugyan már nem nagyon híznak az én fiam kilókat szedett össze.de most is soványka még.ne add fel és próbálj utánajárni mi lehet az oka.ha pszihés oka van a nem evésnek az el fog múlni,ha szervi ki kell deríteni.
2011. nov. 27. 16:26
 13/16 anonim ***** válasza:

Én nem azért írtam, hogy biztos a sok sav áll a háttérben!!Csak leírtam a mi példánkat.

De például ahogy a nagyobb gyerekem rossz evő volt, nála segítettek az olyan praktikák mint nálad, szóval tudtam hogy ott nincs baj, egyszerűen nem szeret enni. Ő ha magzsaroltam hogy ha nem eszik egy két falatot akkor nincs túrórudi, akkor evett. a kicsivel nem lehetett mit kezdeni, mindenmű ételt elutasított. De a nagy nem is fogyott nem evésekor. Sokszor mondtam is hogy fényevő, hisz ha lassan is, de gyarapodott.

Ezért tudtam, hogy a kicsinél baj van, mert fogy. A fogyás meg baj. Csak ezért írtam, nem állítom, hogy a kérdezőnek a kicsijének is ez a baja, csak egy tipp.

2011. nov. 27. 16:42
 14/16 anonim ***** válasza:
savasságot megnézheted neki otthon lakmuszpapírral amit gyógyszertárban lehet venni. Felfogod a pisijét egy edénybe és a papírt belelógatod.Felnőtteknél működik, gondolom gyereknél is. Béres csepp jó lehet az én fiam rengeteget eszik tőle. Inni mennyit iszik? Nálunk egy éves korig alig evett a fiam, de nálunk azért volt mert nagyon nehezen kakált egy szemölcs miatt a végbelénél. Inkább nem evett hogy ne kelljen kakilni. Viszont nayon sokat iszik sokszor ma is azért nem eszik mert tele van a hasa a sok ivás miatt.
2011. nov. 27. 18:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a gyomorsavat ezzel nem tudod megnézni. Bárcsak meglehetne. 24 órás ph monitorizálással lehet megfigyelni, de az kemény.
2011. nov. 27. 19:16
 16/16 anonim ***** válasza:
12-es vagyok.Kedves 13-as nem rád értettem amit írtam.az anyukának írtam,hogy lehet ez is lehet az is,itt mindenki a saját tapasztalatait írja le,de az is nagy segítség lehet ez olyan gondolkozzunk hangosan dolog.de utána kell járni,azért írta,ha pszichés el fog múlni,ha szervi ki kell vizsgálni,ne haragudj nem rád akartam utalni.
2011. nov. 27. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!