Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 24 órás nyelőcső ph mérésről...

24 órás nyelőcső ph mérésről tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Minden érdekel róla, sajnos úgy néz ki, hogy a kislányomra is ez vár jövőre. :(

2011. nov. 26. 23:48
 1/9 anonim ***** válasza:
miért csak jövőre?
2011. nov. 26. 23:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Most voltunk gasztroenterológián, és akkor mondta a doktornő, hogy ha 2 éves lesz a kislányom (júniusban), akkor menjünk vissza, és el kell dönteni, hogy szedje-e tovább a Losecet (refluxos). Mást nem mondott, de később vettem észre, hogy a papíron ez a mérés is szerepel, így nem tudom, hogy végül is meg fogják-e nála csinálni, mert egy szót sem mondott róla. Legelőször, amikor felírták neki a gyógyszert, egyáltalán nem volt ilyen vizsgálat...
2011. nov. 26. 23:59
 3/9 A kérdező kommentje:
A sok bukás miatt mentünk a gasztrora, de mindenféle vizsgálat nélkül "megállapították", hogy refluxos, és felírták egyből a gyógyszert... ezért sem értem, hogy ha akkor nem csináltak ilyet, akkor most miért kell?
2011. nov. 27. 00:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Mármint nem most írták fel, hanem már 1 éve szedi. Most csak kontrollon voltunk. Bocs, kicsit késő van már... :S
2011. nov. 27. 00:12
 5/9 anonim ***** válasza:
érdekes, nekem vagy tíz évig volt, mire tükrözés közben kiderült, felmaródást láttak, két havi Refluxon után elmúlt,ennek hat éve.Ha az lenne neki, csak meggyógyult volna már, nem? 29N
2011. nov. 27. 00:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha nem súlyos a refluxa én nem engedném ezt a vizsgálatot. Nálunk is szóba került, de még a gasztroenterológus is inkább "kísérletezik", minthogy megcsinálja.

Szerintem jobb ha csökkentitek a losec-et és úgyis fogod meg a doki is fogja látni, hogy javul e vagy visszaesik.

Másik: vidd el ultrahangra, szerencsés esetben kimutatja a refluxot. Tény , hogy nem 100%os.

Harmadrészt ott az izotópos vizsgálat, semmi fájdalom, az esetek többségében azért ez már kimutatja, persze itt is van kivétel.

Nálunk is szóba jött a ph mérés, de a háziorvos is azt mondta, hogy húú, csak legvégső esetben. A gasztros is azt mondta ha a losec nem segít akkor talán, de inkább előtte az izotóp. Mi voltunk ultrahangon , nem mutatta ki. (másik gyerekemnél pl kimutatta fél percen belül 5 refluxot)

Mi lehet megyünk az izotóposra, mert úgy tűnik a losec kevés lesz, lehet, hogy kell a motilium is.

Én a 24 órás ph monitorizálást csak a legeslegvégső esetben engedném, amikor már semmi nem segít.

[link]

2011. nov. 27. 11:04
 7/9 anonim ***** válasza:

A 2 éves korban végzett vizsgálat azért lesz mérföldkő, mert ha refluxos még akkor kani fogjátok az emelt családit. ehhez pedig valamilyen vizsgálat kell az igazoláshoz.

Vidd el egy jó maszek dokihoz én azt mondom!!!!

2011. nov. 27. 11:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt ilyen vizsgálatom.. hááát nem ajánlom senkinek..

Az orromon keresztül ledugtak egy kis csövet a gyomromba (ezalatt nyelni kellett a csövet). Volt egy kis "oldaltáskám" amin gombok voltak. Amikor ettem, ittam, feküdtem a megfelelő gombot kellett benyomni.

Nagyon-nagyon fájt ez a cső :(

Főleg amikor letuszkolták ...

Nagyon fontos, hogy nézd az órát mikor kell kivenni és szólni kell külön a nővéreknek(mivel ők nem tudják mikor kell kivenni) -nekem emiatt lett 24 órából 27 -.

Amikor kivették a csövet az nem fájt, csak kellemetlen volt.

Heim Pál Gyermekkórházban voltam.

2011. nov. 27. 12:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem tűnik túl barátságos dolognak ez a mérés. :(( Remélem nem fog rá sor kerülni, igazából azért furcsállom, mert csak a papíron volt, a doktornő semmit nem mondott róla...

Régebben már voltunk uh-n, akkor annyit mondtak, hogy nincs kóros elváltozás a gyomorszájnál, amivel pl. műteni kellene, de ennél több vizsgálatot soha nem végeztek rajta.

2011. nov. 28. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!