Van olyan, hogy az allergiateszt (vérből) negatív, és mégis vannak tünetek? Tehát tévedhet a teszt?
Nálam háromféle tesztet csináltak. Bőrpróba, vérteszt és a 96 órás hátra ragasztós teszt (biztos, van valamilyen neve, nem tudom...). Mindhárom mást mutatott. A bőrpróbánál 3 perc után az egész karom bedagadt, értékelhetetlen lett. A vérteszt nagyon gyenge allergiát mutatott a parlagfűre és az állati szőrökre. A 96 órás a 24. óránál a mogyorót, a tojást, a háziport és a zellert hozta ki, a 96 óránál pedig csak a ragtapaszt (amivel fel volt ragasztva).
Mi arra jutottunk, hogy valószínűleg valamilyen keresztreakciós történetem lehet. Bővített ételnaplóval sikerült addig eljutnom, hogy önmagában csak a bolti tojásra vagyok allergiás, de a házi (bio ill. tápmentes) tojásra nem, minden mást ideig-óráig elviselek.
Egyik ismerősünknél az jött ki, hogy két teljesen ártalmatlan dolgot ha összeeszik, akkor jön elő az allergia. Ezt is csak naplóval tudták bizonyítani.
igen, van
Fiam bőrtüneteket produkál, ha normál tászert adok neki, de nem mutatta ki a vérteszt a tejérzékenységet.
Másnál is hallottam ilyet, és az orovs is mondta, hogy a negatív teszt nem azt jelenti h nem allergiás.
Most voltunk kontrollon. Januártól egy hónap teljes tejmentes diétát kell tartanunk, és vizsgálni, hogy vannak-e tünetek, illetve full táplálkozási naplót írni. (Mikor mit eszik/iszik)
Szóval ő sem zárta ki, de azt mondja, nem biztos, hogy tejtől van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!