Egy 2 éves gyerek énképét, önértékelését befolyásolja egy róla kirakott nagy méretű fotó?
Hová szeretnéd kirakni a képet?
Forrást nem tudok, a neten bármely pszichológusnak felteheted a kérdést.
saját vélemény: én nem raknék ki ilyet.
Én nem vagyok szakértő, forrást sem tudok adni, csak ami eszembe jut a kérdésről: nálunk itthon tele van a lakás fényképekkel, esküvős képek is, hármunkról is, de főleg a fiamról. A mi szobánkban is van vagy 5-6 kép (még baba is, mostani is, meg most bölcsis kép is van már) és az ő szobájában is van róla 5 kép a falon (a korábbi polc helyén a lukakat el kellett tüntetnem valahogy) 3 van róla, egy apjával, egy meg velem.
Szerintem ezzel nincs semmi gond. Sőt a babás képről már tudja, hogy ott még baba volt.
Amit hallottam nem pont erről, csak hasonlóról a tv-ben szakértőtől: hogy az önbizalmat erősíteni, hogy ki tudjon állni mások elé akár egy beszámolón, akár egy interjún, akár egy felelésnél stb. már kicsi korban úgy lehet itthon erősíteni, hogy a sok családi videót készítünk, és azt a gyerek is visszanézi. Jó, nem két évesről volt szó, de ez bennem úgy megmaradt, már csak azért is, mert én utálok a középpontban lenni, és magamat visszanézni sem szeretem videón. Szóval szerintem negatív irányba nem befolyásolja az önértékelést. De meggyőzhető vagyok, ha mégis....
Nálunk a hűtőre vannak kirakva fotók (mágnessel). Konkrétan tele van. A lányom rakosgatja pakolgatja, tudja, hogy mikor melyiken volt pici, felismeri magát és a kishúgát is, tehát már a babaképeket sem keveri. Nem gondolom, hogy ezzel bajt okoznék.
Amikor gimis voltam és még otthon laktak, volt egy nagy parafa táblám, mindig arra tettem a kedvenc képeimet, és sok képen én magam is rajta voltam. Nem vagyok sem egoista, sem beképzelt, nem imádom magamat nézegetni - ezek egyszerűen csak szép emlékek.
Nem hinném, hogy a kisgyerekednek gondja lenne egy nagy méretű fotóból.
Ja, hát kéremszépen, itt nem a méret a lényeg :DDD
(első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!