Van egy harom eves kisfiunk, aki jo baba, okos, ugyes, szoval nem problemas. Csak egy gondunk van, makacs, de nagyon. Fogmosas. Nem. Bili. Nem. Mit tegyunk?
Ezekkel a csodás játékos, manós tömés mutogatós dolgokkal az a bibi nálunk, hogy a lurkó baromira okos. Oda-vissza elmondja a fogmosás menetét, nekem mosott már fogat,, de ahogy meglátja, hogy Ő jön, komolyan pillanatragasztóval se lehetne úgy összeragasztani a száját...(akár egyedül akár én csinálnám)
Két ujjam a szájába, hogy a kefe bekerüljön, és örülök, ha marad ujjam, mire végzek, közben meg fogom.
A töméseimre közölte, hogy mossak fogat, a dokival "rémisztgettem" már, hogy ő nem lesz kedves, ha bibis lesz a foga... Persze megvárhatom, hogy kirohadjanak a fogai, mert mire rájön, hogy kell... És látja, hallja, meséli, hogy fogat kell mosni.
Pelus: nyáron levettük a pelenkát róla, bili szem elé. 1-4ig oda pisilt 5.pisi a szobába 6-9megint bili, 10 megint szoba... Nem kérdeztük, nem ültettük rá óránként, magától csinálta. Persze kényelmesebb a pelenkába pisilni, és ülni a szárazban. Anyukának is a babának is. A kisgatya okozott fejtörést, de azt is megtanulta húzogatni...
Plusz ha a baba inkább wc-ne. Azt is meg lehet próbálni, hogy azon csücsül. Ha sikerül sikerül ha nem nem.
ezek a dolgok nem arról szólnak, hogy nem eszi meg a brokkolit csak a kelbimbót, hanem alap dolgok. És 3éves gyermekről beszélünk, aki megérti, hogy mit kell már.
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a valszokat, segitseget!
Ugy fel egy eve mar egyszer elkezdtuk a szobatisztasagot, de nulla eredmennyel, es akkor noverke tanacsara kicsit vartunk....mostanaig....
Napkozben pelus nelkul vagyunk, es ma mar egyedul allt a furdoszobaban, hogy mama pisi, ugyan a kadba, de legalabb nem harc aran es nem a ruhaba. Este pelenka, de ez legyen most legkevesebb.
Fogmosas....tegnapelott megmostam neki, tegnap egy ora mulva, mikor mar megunta, hogy egyfolytaban fogmosast kerek tole, megmosta....kicsit, nem nagyon, de legalabb magatol.
Meg egy dolgot kerdeznek. Az oke, hogy itthon pisilunk kisebb nagyobb sikerrel a furdoszobaba. De mi van akkor, ha ebben az atmeneti feligsem szobatisztan elmegyunk itthonrol. Azt olvasom, hogy ilyenkor napkozben mar pelenkat ne adjak ra, mert akkor majd gondolja....ja!!van pelus mikor elmegyunk!na akkor majd oda pisi......
Szoval ebben az allapotban mennyire megbizhato, hogy mikor mama baba elmegy otthonrol, akkor baba nem pisil a tesco kozepere?
Kedves kérdező, a "fején találtad a szöget" - nehezet kérdeztél! ;) Azonban jól tetted, h erre is rátértél. Baromira kíváncsi vagyok a válaszokra, mert bár rendszeresen válaszolok kisgyermekes kérdésekre, a napokban is ugyanevvel "fogott meg" engem valaki. :) Annyi kis különbséggel, hogy az ő pici településükön nincs nyilvános wc, és a téli hidegben nem fog-e megfázni a gyermek, ha kint pisiltetik, és mi van, ha kakilás is rájön... Nehéz kérdések ezek! Nekem csak annyi ötletem támadt az illető kérdéséhez, hogy az otthonról indulást esetleg sikerül-e ahhoz igazítani, hogy amikor szüksége támadt a gyermeknek és könnytett önmagán még otthon, akkor indulni útnak.. de a te újabb kérdésed mégnehezebb, mert valóban - a Tesco közepén még csak meg se pisiltetheted...
Annyit tudok csak javasolni, hogy megerősítem: napközben tényleg ne add rá vissza a pelust ,ha már leszokóban van róla! Gátolni fogja az ürítési kontroll kialakulását, zavarólag hathat rá.
(Olyan helyen sétáltattam pici gyermekeket eddig, ahol volt nyilvános wc, ráadásul már rég szobatiszta ovisokról volt szó, ezért tapasztalat híján vagyok én is abban a vonatkozásban, hogy KINT mit tegyünk ilyen esetekben...)
Nagyon szívesen, bár (kellemesen) meglep a hálád, hiszen épp az előző válaszom egy kivétel: ezáltal nem tudtam érdemleges tanácsot adni, sajnos. Csak a másik két itteni válaszommal tudtam:
11-22 21:54
és
11-23 22:33
Ezeket is szívesen, amúgy. :)
A "tesco közepén ha rájön a pisilhetnék" problémára viszont továbbra sincs ötletem, de ha gondolod, egyszer írd meg priviben, vagy itt, ha kaptál erre egy használható megoldást, mert ez engem is érdekel. :) Köszi. :)
Még mindig én vagyok.
FONTOS: ne aggódj, hogy hiába kérted, menjetek wc-re, mégis bepisilt, mikor már otthon voltatok. És gondolom nem neheztelsz rá ezért. Picike még, és évekig tart a biztos ürítési kontroll kialakulása.
Tényleg, nem volt gond azóta sem otthonon kívül? (tesco, utca, stb.)
Tudni kell: az se kóros, ha néha (mondjuk havi egyszer) bepisil akár egy 8 éves gyermek, legalábbis álmában. Bár ritka. Ugyanis 6-7 évesen már nappalra is, éjjelre is TELJESEN szobatiszta SZINTE minden egészséges gyermek.
A lányomnál amíg nem alakult ki a teljes szobatisztaság, addig mindig volt nálam csereruha. Amikor szólt, hogy pisilni kell (és épp bevásároltunk) akkor robogtunk a wc-re (már ha volt a közelben), ha nem akkor ki a szabadba. Ha elértük akkor mázli, ha nem akkor lehetett átöltözni. Nekem mondjuk mázlim volt a lányommal, mert minimális balesettel megúsztuk, de tény, hogy viszonylag későn lett szobatiszta.
Van egyébként egy olyan átmeneti pelus féle (azt hiszem leszoktató pelenka a neve) amibe, ha belepisil a gyerek az kellemetlen, nedves érzés neki, viszont kívülről gumis így nem ázik át. Elviekben nem tetszik neki az érzés (tehát nem alakul ki az, hogy séta közben nyugodtan elengedhetem magam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!