Mièrt nem beszèl? 2 hèt mulva 2 èves lesz a kisfiam ès nem beszèl. Anya apa èsa testvère neve. Mutogat hogy mit szeretne kozben kàààà -zik.
Eltérő ütemben fejlődnek a gyerekek.
A fiad teljesen normális.
Ha egy fél év múlva is ugyanennyit tud, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Még nincs lemaradva semmiről.
Az én 2 éves fiam is csak ennyit beszélt, egyébként meg mutogatott, nyökögött. Most 4 és néha könyörögnöm kell neki, hogy maradjon csendben. :)
A kisebbik most lesz 2, de ő sem mond túl sok mindent: anya, apa, igen, nem és ma először kimondta a tesója nevét. Ha valami kell neki, akkor meg üvölt mint a sakál! :)
21hónapos volt a fiam, azt hittem sose fog beszélni, aztán 25hónaposan csak 5perc csendért imádkoztam már.
29hónapos: "azért sírok, mert... elfelejtettem" be nem áll a csipogója lassan fejből mondja a Mulant oda vissza, pillanatok alatt elsajátít úúj szavakat.
Hihetsz az első válaszolónak. (A 3. szülinapon se késő pár szavas, egyszerű mondatokban beszélnie.)
Sok jó válasz érkezett. Az előző beírás például alátámasztja azt a pszichológiai tapasztalatot, mely szerint már a csecsemő is sok minden ÉRT (értelmez, felfog) abból, amit mondanak neki, azonban a beszéd, tehát a gondolatban már összeállt szavak kimondása, és az arra való igény fáziskésésben van a szavak, mondatok értéséhez képest a kisgyermekek fejlődése során, ami természetes folyamat. És mivel sok mindent felfog a szavakból, mondatokból már a csecsemő is, nem ritka a beszédfejlődésnek - az előző beíró által is jelzett- váratlan megindulásra, pozitív lendülete.
A kisgyermekek fejlődése kapcsán itt írtam továbbiakat (sorrendfüggő a beszédfejl., szobatisztává válás, stb.) :
nov 22-én, 21:25
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!