Ikea Kura ágy, vagy hosszabbítható gyerekágy?
Most készülünk ágyat venni,és ez a kettő közt dilemmázunk.Mivel nekünk sok pénznek számít az,amibe ezek kerülnek,nem szeretnénk "mellélőni",ezért kérdezek.
A kurára milyen idős kortól tudnak felmászni?Akinek van:a gyerekek nem félnek az alvókuckó alatt?
Elég kicsi a szobája,és ezért ez a kettő a kiválasztott.Az összecsukható azért szimpi,mert amíg ő csak 85cm,addig nem vesz el az ágy 2m-t a szobából,a kura meg azért ,mert lehet alá játszókuckót csinálni.Legalábbis a gyártó szerint.De akkor miért árulják olyan sokan?Mi miatt nem lehet jó?Ha valakinek van tapasztalata,légyszi írja meg!És véleményeket is várok!Köszi
Nekem az emeletes ágy elég gagyinak tűnik, viszont a másik jó lehet. De ezért az árért itt van olyan amiben bent van az ágyrács, az ágyneműtartó, és a matrac is:
Mi 1,5 hónapja vettünk egy olyat, amit az első válaszoló belinkelt. Én is szeretem az Ikeát, de 37500 Ft-ért vettük meg a hosszabítható ágyat, ágyráccsal, matraccal és ágyneműtartóval. 11 hónaposan már abban aludt a kisfiam és imádja. Mindenkinek mutogatja, ha jönnek hozzánk. Pont tegnap volt az első alkalom, hogy egyedül ki is mászott belőle. :) De előtte se jutott eszébe soha mondjuk fejjel kiugrani, vagy felállni benne. :) Mindig megvárta, hogy odaérjek hozzá, ha felébredt.
A tesóm 4,5 éves fiának kura ágya van. Még mindig nem alszik benne, fél hogy leesik. Szóval egyelőre csak pénzkidobás volt, pedig a gyerek választotta.
Szerintem erről a meredek lépcsőről, még félő, hogy leesik. Az jobb lenne, ha dőlésszöge is lenne, nem vízzsintesen kéne felmászni rá. Én ovis korban vennék csak emeletes ágyat.
Nekünk olyan van, ami most a földön lábakon áll és lehet bővíteni, tehát meg is lehet emelni majd... De ez drágább sajnos :(
De a Kurának épp az a lényege hogy megfordítható...nekünk ilyen van, a fiam most 4 éves, még ő se mer fent aludni, nem is engednék de egy 2-3 év múlva (tapasztalat mert mi az öcsémmel akkor kaptunk emeletes ágyat és én simán aludtam fent 6-7 évesen) meg nem kell másikat venni hanem ezt megfordítjuk. Most a Kura felett egy kura alvókuckó van. Szereti a fiam mert olyan kuckós jellegű.(3490 ft ).
Később az ágy alá be lehet rendezni kis játszórészt vagy ilyesmit.
De érthető ez a szempont is amit írsz hogy ahogy nő a gyerek úgy foglal el egyre nagyobb helyet az ágy, de addig meg nem uralja a tájat az ágy (főleg kicsi szobánál).
Szia!
Nekünk Kura van, a fiam imádja.
Másfél éve vettük, az elején emeletesként volt beállítva, de a matrac a földön volt, lent aludt, fent meg a plüss állatai voltak és ott játszhatott is. Most már megfordítottuk és feltettük a "sátor" részt, így meg szereti, hogy kuckós. Most 4 éves, kb. 2-3 év múlva fog az emeleten aludni (visszaállítjuk emeletesnek) és akkor lesz alatta egy játszórész vagy beférnek alá a nagyobb terjedelmű játékok...
Nekünk jó véleményünk van az ágyról, negatív dolgot nem tudok róla írni, nem tudom, hogy mi miatt ne lenne jó.
Nem vennék hosszabbíthatót, mert abba sosem olyan a matrac, mint a fix ágyban.
Nekem a másik azért nem tetszik, mert ha pl a Kura ágyat később így akarjátok használni mint a képen, akkor lehet hogy zavarni fogja hogy nem lát ki.
Egyébként a Leksvik sem túl jó minőségű, mert a felülete egy kis ütődéstől is könnyen sérül és csúnya lesz.
Tapasztalat, mert a pelenkázónk ilyen sorozatból van és hamar csúnya lett.
Másik problémám az IKEA bútorokkal, hogy kívül jól néz ki, de lehet hogy pl az ágyrács már gagyi fából van és a kölkök szeretnek ugyebár ugrálni.
Ez olyan, mint pl az IKEA komódok belseje.
Kívül masszívnak tűnik, de a fiók olyan gyenge, hogy ha jobban megpakolod akkor deformálódik az alja és szétesik.
Ezek sajna tapasztalatok:-(
Először Én is IKEA ágyat néztem, de rájöttem hogy van még ágy az IKEÁN túl is.
Nem tudom hol laktok, de az RS-ben tök jó gyerekágyak vannak a fenyő bútoroknál.
Még 20.25-ös vagyok.
Persze itt drágábbak, de mi már annyiszor ráfaragtunk az olcsóbbal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!