Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezdjünk hozzá a...

Hogyan kezdjünk hozzá a szobatisztasághoz?

Figyelt kérdés
21 hós ikreim,még akkor sem szólnak,ha bekakálnak.Nyáron vettünk nekik bilit,de csak szórakoztak vele.Éindig látom rajtuk,hogy mikor kakálnak,és mikor megkérdezem,hogy van kaka?Nem szólnak semmit.Anyukám azt mondta,hogy mikor látom rajtuk,hogy kakálnak,akkor gyorsan vegyem le róluk a pelust,és tegyem őket a bilire.De akkor már nem késő?Vagy tényleg így kell?Félek,ha megzavarom őket,akkor megijednek a bilitől,és mégjobban nem akarnak majd ráülni.
2011. nov. 15. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne mert 19 hónapos a kisfiam és úgy 2-3 hete szól ha bekakilt,már csak akkor szól és nem előtte:( Bilibe játékokat pakol...
2011. nov. 15. 13:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Ma megint elővettük a bilt,ültek rajta ruhába kb 2 percet,aztán elkezdtek játékokat pakolni bele.Kivehetős közepű bilink van,úgyhogy azzal szórakoznak,hogy ki-be szedik.Ő akkor sem szólnak,ha végeznek a kakilással.Pedig mindig mondom nekik,mikor kakilnak,hogy hol van ,meg minden,de egyszerűen nem érdekli őket.Így rá lehet őket szoktatni a bilire,vagy még várjunk?
2011. nov. 15. 13:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Még nem érettek a szobatisztaságra, én még hagynám őket békén.

Én azzal nem értek egyet, hogy mindjárt jön a kaki, gyorsan le a pelust, gyorsan rá a gyereket a bilire -- az én gyerekemnek ettől többnapos szorulása lenne az tuti. De csak gondolj bele, te mit szólnál, ha épp megindulna a kakid, és egyik vécéről át kellene ülnöd egy másikra??

Azzal, hogy a bilibe kakál egy gyerek, még nem lesz szobatiszta. Attól lesz szobatiszta, ha odamegy hozzád, anya pisilnem kell, kakilnom kell, menjünk vécére, bilizni, bármi.

Várd meg, amíg jeleznek feléd.

Amúgy is még picikék a szobatisztasághoz.

2011. nov. 15. 14:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia!21 hónapos a fiam és mi is próbálkozunk a bilizéssel.Én azt csináltam hogy amikor bekakált akkor mindíg mondtam hogy "szóljál anyának máskor hogy anya kaka".És egyszer csak szólt,és szól azóta is,de csak ha végzett a pelusba kakálással.Szerintem okosak,és megértik ha elmondod hogy mit szeretnél.A bilizést is próbálgatjuk,csak hogy szokja,ül is rajta(nem régóta)1x2x sikerült belepisilni,akkor örült meg minden.Azt hogy hirtelen ráültesd őket én sem javaslom,mert ki tudja mit hoz ki belőlük.Figyeld őket,sokat beszélj erről,és biztos hogy meg fogják érteni.Nekem az első 2 lány,velük sokkal könnyebb volt.Az is hozzájárul,hogy az én fiam még nem beszél,pár szót csak.De mindent megért.Türelem.
2011. nov. 15. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
szia.az én kislányom is 21 hós.én ugy csinálom h a délutáni alvás után elcsalom pisilni persze kap cserébe egy falat csokit.több mint egy hete csináljuk ezt.ő szól ha van kaka pisiliénél nem szól.tegnap pont ráültettem a wc-re.ült ült aztán levettem h na öltözzünk nem kell erre álló helyébe csurgatott.akkor sem szólt h vissza akar ülni.sztem nem érett még rá.de azért nem baj ha ismerkedik a dolgokkal nem erőltettem ez a lényeg.bili nem is érdekli.próbáld meg igy alvás után és ha már pisi élmény van akkor hátha...remélem segítettem.de azert az ikrekkel ezt eljátszani nem kis feladat.sok sikert neked...
2011. nov. 15. 14:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Én is úgy gondolom,hogy még nem érettek rá,és én akkor akartam elővenni újra a bilit,amikor már legalább szólnak,ha bekakáltak.De anyukám,meg anyósom azt mondták,hogy már kéne nekik lassan bilizni,és ők adták ezt a "jó" ötletet,hogy mikor kakilnak tegyem őket bilire.Belémbeszélik,hogy már bilizniük kéne.De hát könnyen beszélnek ők.Én ismerem őket a legjobban,és látom rajtuk,hogy még egyáltalán nincsenek erre felkészülve.Nem is nagyon beszélnek,csak pár rövid szót mondanak,de a kaki az nincs köztük,beszélhetek én nekik ha bekakilnak,hogy van kaka?H kaka?Bekakáltál?Mintha meg se hallanák.
2011. nov. 15. 15:06
 7/7 A kérdező kommentje:
"H kaka?"Hol a kaka?
2011. nov. 15. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!