Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hany gyerekre jut egy ovonö a...

Hany gyerekre jut egy ovonö a különbözö ovodakban?

Figyelt kérdés
Normal oviban, Waldorf es mas spec ovikban, Magyarorszagon es külföldön...
2011. nov. 14. 18:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

bp, külkerület, szintén 32 fő - 2 óvónő - 1 dajka

az óvónők váltott műszakban, kb. 10-től 13h-ig vannak ketten, de 13h-tól alszanak a gyerekek.

szerintem mo.-n mindenhol így van ez az állami ovikban.

2011. dec. 16. 21:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Győrből tudok adatokat.

Önkormányzati ovi, waldorf jellegű csoportja 29 fő/két óvónő, 1 dajka.

Önkormányzati ovi művészeti csoport 28 gyermek /két óvónő, 1 dajka.

Egyházi alapítványi óvoda 12 gyermek két óvónő/1 dajka.

Összehasonlíthatatlan a különbség. Hiába nagyon jók az önkormányzatis óvodákban az óvónők, annyira le vannak terhelve, hogy nem jut megfelelő figyelem egy-egy gyerekre. Ráadásul ott sokszor összevonják a csoportokat (betegség és egyéb okból) így sokszor 40 gyerek van egy felnőtt figyelme alatt.

Az egyháziban pedig ha ki is esik egy óvónő, azonnal beugrik a helyébe egy tanítónő, tanárnő (mivel ez nemcsak óvoda, hanem általános és középiskola is egyben).

2011. dec. 17. 07:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Hű, én eddig azt hittem, 25 maximális létszám, amit engednek egy oviban, de itt elég sokan 30 körülit írtak. Azért ez döbbenet!

Én két adattal tudok szolgálni: Bp., önkormányzati ovi, 25 gyerek, délelőtt-délután egy-egy óvónő + egy-egy dadus.

Waldorf Bp.: 25 gyerek, egy óvónő, de csak délelőtt van óvoda. Dadus nincs.

2011. dec. 17. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!