Hany gyerekre jut egy ovonö a különbözö ovodakban?
bp, külkerület, szintén 32 fő - 2 óvónő - 1 dajka
az óvónők váltott műszakban, kb. 10-től 13h-ig vannak ketten, de 13h-tól alszanak a gyerekek.
szerintem mo.-n mindenhol így van ez az állami ovikban.
Győrből tudok adatokat.
Önkormányzati ovi, waldorf jellegű csoportja 29 fő/két óvónő, 1 dajka.
Önkormányzati ovi művészeti csoport 28 gyermek /két óvónő, 1 dajka.
Egyházi alapítványi óvoda 12 gyermek két óvónő/1 dajka.
Összehasonlíthatatlan a különbség. Hiába nagyon jók az önkormányzatis óvodákban az óvónők, annyira le vannak terhelve, hogy nem jut megfelelő figyelem egy-egy gyerekre. Ráadásul ott sokszor összevonják a csoportokat (betegség és egyéb okból) így sokszor 40 gyerek van egy felnőtt figyelme alatt.
Az egyháziban pedig ha ki is esik egy óvónő, azonnal beugrik a helyébe egy tanítónő, tanárnő (mivel ez nemcsak óvoda, hanem általános és középiskola is egyben).
Hű, én eddig azt hittem, 25 maximális létszám, amit engednek egy oviban, de itt elég sokan 30 körülit írtak. Azért ez döbbenet!
Én két adattal tudok szolgálni: Bp., önkormányzati ovi, 25 gyerek, délelőtt-délután egy-egy óvónő + egy-egy dadus.
Waldorf Bp.: 25 gyerek, egy óvónő, de csak délelőtt van óvoda. Dadus nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!