Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinél hány órakor van az esti...

Kinél hány órakor van az esti fektetés ideje?

Figyelt kérdés
Erre azért lennék kíváncsi, mert nagyon sok helyen hallom, hogy a gyerek este 10-11 fele fekszik le. Csak akkor hogy piheni ki magát a gyerek, ill. a szülő? Nálunk fél 8 - 8 között alszik el (14 hós).
2009. máj. 8. 13:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%

5 éves a lányom és szinte mindig este 10óra körül fekszünk le aludni. Ha hamarabb elaludna, akkor hétköznap szinte nem is találkozna az apukájával :-(

Reggel 7:45kor keltem, gond nélkül ébred, az oviban pedig rendesen végigszundítja a délutáni alvásidőt.

Nemsokára megszületik a második kislányunk és őt is olyankor fogom altatni. Tudom, hogy akkor már késő van, de mint említettem, másképpen nem sűrűn találkoznának az apukájukkal.

2009. máj. 8. 15:34
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is fél 9-kor fürcsi, aztán cicin elalvás. Van hogy csak 10 után tudom letenni aludni. De már pár hete átalussza az éjszakát, és reggel 8-9 körül kel csak fel.

14 és fél hónapos lányka

2009. máj. 8. 19:22
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
2.5 éves a fiam, 6-kor vacsi, fürdés, és 7 körül ágy. Ha délután eléggé lefárasztottuk, viszonylag hamar el is alszik (fél óra). Reggel 6-kor kel, de akkor is, ha este csak 10 körül tesszük le, de akkor még fáradt is. Nekünk ez vált be. Ebéd 11-kor van, aztán alvás olyan f12, 12 körül, ha alszik, akkor alszik 2-ig:)
2009. máj. 8. 19:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
18 hónapos, nyolckor már ágyban van, most is már ott van és szép csöndben fekszik :)
2009. máj. 8. 19:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia.A lányom 6 hónapos.n10-kor van fürcsi,utána szopi és 10-kor alvás.Kb.3-4 hetes kora óta így van.Éjszaka már nem kel fel kb.2 hónapja.reggel 6 körül eszik és alszik vissza,v. magyaráz magának,de nem tudom meddig,mert én visszaalszom.1-hónap és 4-hónap között meg először 3 körül kelt és 6-kor és egyre tolódott az idő.
2009. máj. 8. 20:47
 16/23 anonim ***** válasza:
Ja,azt nem írtam ,hogy mi 11-f12 körül megyünk aludni.
2009. máj. 8. 20:48
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi a lányunkat 8 körül fektetjük születése óta. Fél 8-kor van fürdés. Egyedül alszik el (igenis szoktatás kérdése, mi 2-3 hónapos koráig órákat altattuk) és ha nincs baja (fogzás, betegség) akkor fél 8 körül ébred.

Ja és 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakákat, ez mondjuk mák is!

Az egyedül elalvás azért is jó, mert ha éjszaka felébred, akkor ha nincs baja magától visszaalik, ha baja van, akkor is 1-2 perc után le tudjuk rakni és szintén egyedül alszik vissza.

2009. máj. 8. 22:28
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 9. 08:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom kisbaba korában magától este 3/4 9-9-kor aludt el. Aztán nagyobb korában volt egy időszaka hogy elég későn, viszont reggel is későn kelt.

Mostmár két éves múlt és max 10-kor alszik. De 8-kor fürdünk, eszünk vagy fordítva és aztán én is fürdök, stb. és alvás. Általában együtt megyünk aludni. Próbáltam már hamarabb, de nem ment. Volt hogy 9-kor feküdt, de 10-ig le sem hunyta a szemét. Több napig csináltam de nem állt át. Úgyhogy maradtam ennél. Lassan megy majd bölcsibe és majd meglátom hogy fárad el stb és akkor majd ha igényli és netán nem tud reggel felkelni akkor előrébb tolom szépen lassan a lefekvés idejét. Bár igazából mostanában magától felkel itthon fél 8-kor általában. Úgyhogy lehet marad ez, de majd meglátjuk.

Én is terveztem ezt hogy majd 8-kor lefektetem, de aztán úgy elszalad este az idő, hogy mindig azt veszem észre hogy már ennyi. De mostmár ez így jó nekem is neki is, eddig. Meg én régebben ott szaladtam el nagyon, mikor nyár volt és ugye sokáig világos. Ugye menne ki az ember kintre, volt hogy kocsival mentünk volna el vhova sétálni egyet este stb. Így vittük a kicsit, mivel nem volt aki vigyázzon rá. Bár babakocsiban nem volt gond, mert ő ott is tudott aludni, nem zavarta semmi. De mivel itthon voltam nem volt gond ha reggel későn kelt. Ha meg majd jön ez a rendszeresség akkor úgy is ráállunk arra ahogy szükséges.

De azért figyelek mostmár jobban erre a közeledő nyári időszakra nehogy megint elcsússzon velünk a ló. Gyerekkel csak ez a rossz, hogy amit régen este meg tudtál tenni azt most nem tudod, mert kötve vagy. Meg hát ugye ha nem tud senki vigyázni a kicsire akkor meg pláne. De hát kibírjuk vhogy, aztán úgy is nagy lesz hamar, és még könyörögni fogunk neki hogy maradjon már itthon velünk este, hogy együtt legyen a család. :)

2009. máj. 9. 15:04
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A testvéreimet 7-kor negyed 8-kor kezdem fürdetni, aztán a legkisebb fél 8 körül alszik már, a többiek mire megfürdenek addigra olyan negyed 9-kor fekszenek le, ők 3 éves Csabika, 3 éves Krisztián, 5 éves Ivett és 7 éves Zita.

2009. máj. 9. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!