Mennyire gyakori/normális, hogy egy 14 honapos baba éjszaka tápszerezzen?
mi később vacsizunk (13 hós), 9 - fél 10 körül, és az tápszer kb. 240ml. Előtte kap 6 körül tejpépet,kenyeret, grít, kalácsot ilyeneket.
Hát szerintem nem nagyon jó ez így. Szóval este adjál tartalmas kajcsi neki, plusz lefekvés előtt tápit, annyit amennyit meg bír enni.
nappal jól eszik?nem marad éhes napközben?
Szerintem ennek semmi köze nincs a nappali étrendjéhez.
Egy ilyen idős gyerek már nem az éhség miatt ébred fel éjszaka, hanem valami más miatt.
Egyrészt lehet a foga, másrészt simán megébred. És a te babád ahhoz van szokva, hogy ilyenkor enni kell és utána aludni. Tuti nem lesz egyszerű leszoktatni róla, mert ez egy rossz szokás nála. Nem azért írom, hogy ezzel megbántsalak, hanem azért, hogy ne a esti vacsi turbózásával próbálkozz,mert esetleg pont rosszabbodik a helyzet, mert még a hasa sem lesz rendben a sok kajától.
Szerintem próbáld meg máshogy visszaaltatni, legjobb, ha csak a hátát simogatod miután megnyugodott (először tuti sírni fog), kb 3-4 nap alatt megszokja, hogy nincs éjszaka kaja, de ahhoz kitartás kell, mert az elején tiltakozni fog az új módi ellen. Az lenne a legjobb, ha megtanulna egyedül visszaaludni, persze ha baja van, akkor később is téged fog keresni, de most akkor is a tápszert és téged követel, ha csak felkelt álmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!