Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori/normális,...

Mennyire gyakori/normális, hogy egy 14 honapos baba éjszaka tápszerezzen?

Figyelt kérdés
eddig is kellett neki, kétszer (180ml és 150 ml), kulonben nem aludt vissza. most néhány napja beiktatott egy harmadikat is: fél 8-kor vacsizik, 150-200ml tejpépet, de már 11-kor nyoszorog, addig míg tejet nem adok neki, és simán megitta ma is a 180ml-t. és gondolom, megint még 2x fog kérni, 150-120 ml korul. Más is van így? hogy szoktathatnám le rola? teáztatni már probáltam, el sem veszi az uveget, csak már reggel.
2009. máj. 8. 00:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Próbálj meg a fél 8 -as vacsira töményebbet adni,mint a tejpép,gondolom,az már nem elég laktató neki.az éjszaka többi részére nincs tippem:))
2009. máj. 8. 05:08
 2/6 A kérdező kommentje:
koszi a tippet. nem írtam, de már probáltam neki ugyanazt adni mint ebédre, tehát husit, de az eredmény ugyanaz. még a spenottal bírja a legtovább, de azt meg ugye nem lehet mnden este:)
2009. máj. 8. 09:12
 3/6 anonim ***** válasza:

mi később vacsizunk (13 hós), 9 - fél 10 körül, és az tápszer kb. 240ml. Előtte kap 6 körül tejpépet,kenyeret, grít, kalácsot ilyeneket.

Hát szerintem nem nagyon jó ez így. Szóval este adjál tartalmas kajcsi neki, plusz lefekvés előtt tápit, annyit amennyit meg bír enni.

nappal jól eszik?nem marad éhes napközben?

2009. máj. 8. 13:39
 4/6 A kérdező kommentje:
nappal eszik kb 3-3,5 óránként, probáltam már tobbmindent, de reggeli és uzsi az csak joghurt vagy gyumi keksszel(egy uvegnyi 200g), utána néha még egy fél vajas vagy pástis kenyér, de nem mindig kéri. mást nem fogad el (szalámi, virsli, keno..). ebéd az jo nagy adag husis kaja, étkezések kozt meg esetleg kifli, keksz, alma, ilyesmi. Probáltam lefekvésre, kb. 1 órával vacsi után van, tejet adni neki, de az meg sok lehetett a picijának, mert akkor is nyoszorgott...Koszi az otleteket mindkettotoknek..:)En is arra gyanítok, hogy valami napkozben nincs rendben, és azért ébredhet. hát probálkozunk:)
2009. máj. 8. 14:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Sztem majd leszokik róla.Az én babám ugyan 1 éves,de 1x ő is eszik éjszaka,kb.200-240 ml tápszert.Kipróbáltam már sok mindent.Nála az a baj,h ha este 6 körül megetetem(próbáltam már vajas zsemlét,főzeléket,banánt babakeksszel),akkor az esti 260 ml tápszer helyett jó,ha a felét megissza.Azzal meg logikus,h nem húzza ki az éjszakát...ha korábban adok enni,akkor pedig lehet,h azért kell éjszaka ennie,mert attól éhes.Szval nem 1szerű.Igaz,ha pl.120 ml-t eszik este,éjszaka 1 körül kel,kajál és reggel 7-8 körül kel,ha megeszi a 240 ml-t,akkor kb.fél 5-fél 6 felé kel,eszik és alszik kb.8-ig.
2009. máj. 9. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek semmi köze nincs a nappali étrendjéhez.

Egy ilyen idős gyerek már nem az éhség miatt ébred fel éjszaka, hanem valami más miatt.

Egyrészt lehet a foga, másrészt simán megébred. És a te babád ahhoz van szokva, hogy ilyenkor enni kell és utána aludni. Tuti nem lesz egyszerű leszoktatni róla, mert ez egy rossz szokás nála. Nem azért írom, hogy ezzel megbántsalak, hanem azért, hogy ne a esti vacsi turbózásával próbálkozz,mert esetleg pont rosszabbodik a helyzet, mert még a hasa sem lesz rendben a sok kajától.

Szerintem próbáld meg máshogy visszaaltatni, legjobb, ha csak a hátát simogatod miután megnyugodott (először tuti sírni fog), kb 3-4 nap alatt megszokja, hogy nincs éjszaka kaja, de ahhoz kitartás kell, mert az elején tiltakozni fog az új módi ellen. Az lenne a legjobb, ha megtanulna egyedül visszaaludni, persze ha baja van, akkor később is téged fog keresni, de most akkor is a tápszert és téged követel, ha csak felkelt álmában.

2009. máj. 10. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!