Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted egészséges a menzás...

Szerinted egészséges a menzás (óvodai, bölcsődei) főzelék?

Figyelt kérdés
2011. nov. 1. 12:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Engem is foglalkoztat, hogy milyen (lesz) az óvodai, bölcsis ebéd. Teljesen egészséges hozzáállás szerintem.

Vannak bölcsik, akik erre kimondottan ügyelnek, és ezt el is mondják magukról.

Visszatérve a kérdésre, sajnos tapasztalatom nincs, de nem hiszem, hogy párolják, inkább főzik, az gyorsabb és biztosabb. Ahogy emlékszem a mi időnkből, teli volt a borsófőzelék fehér szósszal, (rántás) borsó nem volt benne annyi, mint amennyit én teszek bele itthon.

2011. nov. 1. 15:18
 22/25 anonim ***** válasza:
Nem baj, ha főzik, hisz a főzőlé is benne marad, nem vész kárba a kifőtt tápanyag. Mármint ha főzelékről van szó.
2011. nov. 1. 15:19
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk főzik. Én inkább attól tartottam, hogy azért nem eszi meg a fiam majd, mert ott habarnak, én pedig rántással készítem a főzelékeket. De megeszi mindig amit kapnak.

Egyébként minden reggelihez kapnak nyers zöldségeket /répa,paprika,paradicsom,savanyú káposzta stb./, ebéd után pedig gyümölcsöt /alma,banán,körte,barack/

Az uzsik is változatosak, túrókrém,tojáskrém,vajkrém.

Aki pedig 'cukormentesen' neveli a gyermekét és azt gondolja, hogy a bölcsik is erre vannak szakosodva, az nagyot téved, mert bizony tízóraira gyümölcslé van, uzsonnára cukros tea v. Kubu, kakaó, de kapnak a gyerekek lekváros palacsintát, kuglófot, vagy éppen túrórudit /legalábbis az állami bölcsikben ez van/

2011. nov. 1. 19:23
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
az,hogy engem 31 százalékosra pontoztak érthetetlen.mert szerintem egészséges a bölcsis kaja?Sok gyerek olyan kajákat,zöldségeket megeszik a bölcsiben,amit otthon nem hajlandó.minden nap van zöldség,gyümölcs nyersen is.van szénhidrát,fehérje,cukor,zsír egészséges mennyiségben.nincs nasi.akkor miért nem egészséges?
2011. nov. 1. 20:08
 25/25 anonim ***** válasza:

lepontozókat le kell tojni, így vezetik le a frusztrációjukat. a pontok azt kéne tükrözzék, mennyire volt hasznos a válasz, nem pedig azt, egyetértettünk-e vele. az ellenvélemények ugyanis sokszor még hasznosabbak, mint a helyeslő bólogatás.

bocs az offért.

2011. nov. 1. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!