Szerinted egészséges a menzás (óvodai, bölcsődei) főzelék?
Engem is foglalkoztat, hogy milyen (lesz) az óvodai, bölcsis ebéd. Teljesen egészséges hozzáállás szerintem.
Vannak bölcsik, akik erre kimondottan ügyelnek, és ezt el is mondják magukról.
Visszatérve a kérdésre, sajnos tapasztalatom nincs, de nem hiszem, hogy párolják, inkább főzik, az gyorsabb és biztosabb. Ahogy emlékszem a mi időnkből, teli volt a borsófőzelék fehér szósszal, (rántás) borsó nem volt benne annyi, mint amennyit én teszek bele itthon.
Nálunk főzik. Én inkább attól tartottam, hogy azért nem eszi meg a fiam majd, mert ott habarnak, én pedig rántással készítem a főzelékeket. De megeszi mindig amit kapnak.
Egyébként minden reggelihez kapnak nyers zöldségeket /répa,paprika,paradicsom,savanyú káposzta stb./, ebéd után pedig gyümölcsöt /alma,banán,körte,barack/
Az uzsik is változatosak, túrókrém,tojáskrém,vajkrém.
Aki pedig 'cukormentesen' neveli a gyermekét és azt gondolja, hogy a bölcsik is erre vannak szakosodva, az nagyot téved, mert bizony tízóraira gyümölcslé van, uzsonnára cukros tea v. Kubu, kakaó, de kapnak a gyerekek lekváros palacsintát, kuglófot, vagy éppen túrórudit /legalábbis az állami bölcsikben ez van/
lepontozókat le kell tojni, így vezetik le a frusztrációjukat. a pontok azt kéne tükrözzék, mennyire volt hasznos a válasz, nem pedig azt, egyetértettünk-e vele. az ellenvélemények ugyanis sokszor még hasznosabbak, mint a helyeslő bólogatás.
bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!