Mit gondoltok arról az anyukáról, aki 4 éves gyerekét pépes étellel eteti?
Rossz evő gyermek az én (újszülöttkorban)örökbefogadott 5 éves fiam is,igen soványka,nincs nagyon étvágya.
Nálunk viszont a genetikánk szerint igen hízékonyak vagyunk(nagymama,anyukám,én és a hugom).
A hugom fiai mind jó húsban vannak,sőt a kamasz nagyfiút már nem győzi a hugom kicsit mértékletességre inteni az evés terén,nagyon félti,hogy ő is kövér lesz(a hugom 50 kilót fogyott 5 éve és tartja,nem hízott vissza).
Egy megjegyzése igen fájt a hugomnak,mégpedig "nem teremtek megfelelő hangulatot biztosan az étkezéseknek",azért nem akar enni az örökbefogadott fiam(genetikailag vékony),én viszont már évekkel ezelőtt rájöttem,hogy eszik ő annyit amennyi kell neki,itthon van bőven étel,szépen leülünk enni,mégsem kell neki,csak kis madáradagok :-) .
Úgyhogy a szülő szerepe abban,hogy van e étvágy vagy sincs...amelyiknek van étvágy az még titkon is eszik,amelyiknek pedig nincs azt kecsegtetheted bármivel nem fog meghízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!