Itt az a divat ha más a véleményetek lepontozzátok egymást?
az még a jobbik eset,ha csak lepontoznak.
engem múltkor lehordtak a sárga földig,leírták,hogy ne ugassak bele,meg még hasonló szép dolgokat,mert le mertem írni hogy egy csecsemőnek nem "kell" egy kilót híznia fél éves koráig.és nem ez volt az első eset,amikor csak a véleményemet,tapasztalatomat írtam le.ráadásul nem is a kérdező,hanem egy másik válaszoló írta a fentieket nekem
A "lepontozás" elméletileg helytelen válasz esetén jogos. Pl. azt kérdezi valaki, hogy hány éves korra kell kinőnie a gyerek összes fogának? és erre az a válasz jön, hogy ha egy éves korára nincs meg az összes foga, vidd orvoshoz, mert baj van. no az ilyen válasz kellene elvileg lepontozni.
A stílus miatt is szoktak pontozni (ha valaki bunkó módon ír), pedig azt elvileg a moderátornak kellene jelenteni, és akkor kikerül a válasz...
Viszont ha olyan helyzet van, hogy valaki "véleményt" kér egy helyzetben, akkor a pontozásnak tulajdonképp nincs is létjogosultsága, mert itt nincs "jó vagy rossz válasz". Mégis akinek nem tetszik valami, az pontoz jobbra-balra.
Egyébként én pozitívan és negatívan is csalódtam már ebben, volt, hogy előre tudtam, majd jól lepontoznak, erre úgy tűnik, hasonló gondolkodásúak jöttek, mert felpontoztak.
Másik eset, amikor mind a kérdező, és még más válaszolók is megírták, hogy milyen szuper ötleteket adtam nekik a válaszommal, erre 58% lett a hasznosság.
Ki érti ezt? :o)
Egyébként én eljutottam oda, hogy nem foglalkozom ezzel. Próbálok kedvem és tudásom szerint írogatni, akinek tetszik, tetszik, akinek nem, nem.
Jól látod, igen, vannak, akik így élik ki az agressziójukat.
Elég szánalmas, nem?
Volt egyszer itt valaki aki ezt írta az előtte válaszolónak: bocs, de viszket az ujjam, ha azt látom, hogy valaki 100%-ban hasznos válaszokat ad. Ezzel szerintem minősítette saját magát...
Általában nem pontozok le senkit, kivéve:
- ha felháborítóan bunkó stílusban ír, trágár, vagy szándékosan kötözködik
- semmi hasznosat nem válaszol
Nem szeretem, ha a kérdező választ vár egy számára minden bizonnyal fontos kérdésre, és jönnek a "mit érdekel az téged?", "hát, ez marha fontos", és "de ráérsz, hogy ez eszedbe jut" stílusú válaszok. Mindenkinek joga van kérdezni, és joga van mindenkinek a saját véleménye szerint válaszolni. Sokszor számomra sem érthető, hogy jóindulatú, kedves, hasznos válaszok miért csak 79%-ot érnek. Olyankor megyek, és galádul azért is felpontozok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!