13:52 vagyok: nagyon fontos a határozottság. Kec-mec nincs, nem is lehet, 4 kisgyerekem van, ha mindegyik azt csinálná, ami jólesik, az még hagyján, hogy sehova nem érnénk oda időben, de én is kikészülnék. :)
Tudják, hogy ekkor meg ekkor el kell indulnunk itthonról, és ha elhülyéskedik az időt, akkor nincs reggeli vagy itthon maradnak. Nem kockáztatnak.
2011. okt. 27. 14:28
12/20 anonim válasza:
Az en kisfiam meg csak 20 honapos de mar most nagyon nehez felebreszteni reggel. Pedig 08:10-kor ebresztem tehat nem is olyan koran es 9-re viszem bolcsibe. Este mar 19:30-kor alszik tehat biztos megvannak az orai. :) A bolcsibe 12-tol alszik 2-ig szinte percre pontosan ket orat nagyon ritkan 2 es felet. Ejjel nem ebred mar 3 honapos kora ota, ugyhogy fogalmam sincs miert ilyen allomszuszek. :) Reggel ha felbresztem visszabujjik a takaro ala, a parnaja la bujik, befele fordul es szopizza az ujjat. Nem akar kiszallni a kisagybol. Ugy kell kiemelnem de kozben megkapaszkodik a matracba/parnaba/racsba vagy amit eppen eler es probalja magat visszahuzni. Ha mar a pelenkazon van akkor megnyugszik. Hetvegen 9 utan ebred de szerintem akkor is csak azert mert mar ehes. :)) Remlem az oraatalitas segit. :)
2011. okt. 27. 14:29
13/20 A kérdező kommentje:
Na,akkor holnap megpróbálok határozott lenni.Nem lesz "ugyulu-bugyulu",hanem ébresztő és kész.
Azért várok még tanácsokat,remélem az óraállítás segít egy kicsit,bár szerintem az csak ideig-óráig megoldás.
2011. okt. 27. 14:34
14/20 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy hogy csináljátok. Nagyobbik gyermekem 3,5 éves lesz karácsonykor, de még sosem kellett ébresztenem, mert ő gondoskodik a mi ébresztésünkről. Amúgy három gyerekem van, ők egyszerre ébrednek, és ébresztenek minket.
2011. okt. 27. 14:35
15/20 anonim válasza:
Kell a határozottság. Így nevelheted már most a napirendre. Nem vagyok híve annak,hogy akkor keljen a kisgyerek, amikor sikerül. Korán hozzá kell szoktatni a ébredés- altatás idejéhez, ha lehet, még mielőtt közösségbe kezd járni. A saját és az ő érdekében.
2011. okt. 27. 14:37
16/20 A kérdező kommentje:
Amíg nem járt oviba,őt sem kellett kelteni,de mivel időre megyünk,így mostmár kell.
Amúgy nem vagyok egy tutyi-mutyi,csak nem akartam olyan katonásan ébreszteni,de azt hiszem más már nem marad.A lefekvéssel nincs gond,ha azt mondom alvás,akkor alvás,sőt van amikor ő mondja,hogy mostmár megy aludni.
2011. okt. 27. 14:42
17/20 anonim válasza:
Én vagyok az, aki még sosem ébresztett. Nálunk a gyerekek legkésőbb 6-kor ébren vannak. Este fél nyolckor alszanak.
2011. okt. 27. 15:05
18/20 anonim válasza:
A 2 éves kislányom belekiabál a bébiőrbe, hogy "anyuka kakajót" :)
Aztán megissza és persze közli, hogy "ma nem böcsibe, kicsit még tentézek" Mellé fekszem, rákérdezek, hogy ráül-e a bilire akkor igent mond, és onnantól már hagyja magát, sőt még segédkezik is az öltözésnél. Hála égnek nálunk csak mondja, hogy nem akar menni, nincs hiszti....mikor kezdtük kb 2-3 hétig nagyon sírt, nagyon verekedett. Nem vettem róla tudomást, simán csináltam amit kellett. Aztán énekeltem meg meséltem neki reggelenként, és az elterelte a figyelmét. Halkan kell, hogy muszáj legyen odafigyelnie :)
2011. okt. 27. 20:23
19/20 A kérdező kommentje:
Az én lányom is akar menni oviba,szeret is,csak kelni ne kelljen. :)
2011. okt. 27. 20:33
20/20 anonim válasza:
Kisfiam 2 éves múlt.Szeptemberben kezdtük a bölcsit,azóta minden reggel 6-kor keltem szegényt,mert én 7-re járok dolgozni. Bemegyek hozzá,felkapcsolom a kislámpát,kap egy puszit,simogatom a hátát és beszélek hozzá.Pár perc alatt magához tér,aztán megy minden mint a karikacsapás. :) Felkel,elmegy Wc-re,megmosakszunk,iszik egy kis kakaót,felöltözünk és már indulunk is a bölcsibe. Néha bepróbálkozik,hogy inkább TV-t akar nézni és azt mondja"nem kell bölcsibe menni", de ilyenkor szépen megmagyarázom neki,hogy anyának menni kell dolgozni,neked pedig a bölcsibe,várnak a gyerekek és a gondozónénik stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!