Vannak káros hatásai annak, ha a nagyszülők nem szavahihetőek?
Egy idő után nem fog nekik hinni: mindig csak mondják, de nem jönnek. Kevésbé fog kötődni hozzájuk, már csak a ritkább találkozások miatt is.
Nálunk anyósomék alig jönnek hozzánk megnézni a kisfiunkat (9 és fél hós) pedig kb 10 percnyire laknak. Aztán anyósom csodálkozik, hogy a gyerek nem ismeri meg, sőt néha elpityergi magát, amikor meglátja a nagyanyját.
Az én szüleim (bár kb 1 órányira laknak) kb hetente látják a fiunkat, rájuk már mosolyog.
Szia!
Ahogy az előttem írok is jelezték, a gyerek nem fog bennük bízni, és nem is fog hozzájuk ragaszkodni, vagy ha el is jönnek, fenntartással fogja őket kezelni (vagy durvább esetben nem akar nélkületek elmenni velük).
Én mindig kérem a szüleimet is, és a párom szüleit is, hogy csak olyat ígérjenek az unokájuknak, amit be is tudnak tartani, és ez minden térre igaz, legyen szó meséről, vagy valami programmról. És szerencsére, ők így is állnak ehhez.
Szüleim Zalából (!) hetente 1-szer mindig eljönnek hozzánk,pedig már lassan 70 felé közelednek. Reggel az 5:10-es busszal jönnek és fél 10-re érnek ide, de lányom tudja, hogyha mamiék megígérték, hogy jönnek, akkor itt is lesznek. Már 9 órakor az ajtóban áll, és lesi, hogy a nagymamiék mikor nyitják a kaput. Ragaszkodik, és várja őket. Most 3,5 éves, és születése óta így van. Jelzem,jobban is kötődik hozzájuk, mint a másik nagyszülőkhöz, de ezt is próbáljuk azért "kezelni". Velük is jól elvan, szeret náluk is lenni.
Minden jót!
Ui.:javaslom, beszélgess el a nagyszülőkkel, mert neked is jó, ha van kire rábizni a kicsit, ha valami hirtelen közbe jön. Nektek is és nekik is jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!