SOS! 18 honapos kisfiam fuleben kullancs van, mit csinaljak? Hogy vegyem ki?
igen. de fogd és húzd, ne csípd. egy kicsit a másik kezeddel a gyerek fejét fogd, hogy ne rántsa el.
Reggel menjetek orvoshoz. (a kiszedett k-t lezárt üvegbe tedd- lehet, hogy megvizsgálják, mi van benne)
Gondolom, azóta már kiszedted, de azért írom, amit tudok.
A kisfiamnak sajnos háromszor volt a testében nyáron kullancs, mindet a bölcsőde udvarán szedte össze:S
Kétszer elvittem az ügyeletre. Azt mondták, hogy ők is simán beleszakíthatják, nem az a lényeg, hogy a feje kijöjjön, hanem a potrohának kell mielőbb lejönnie. Mindkét alkalommal bele is tépték. Harmadszor fogtam egy csipeszt, és kiszedtem (egészben).
Csipesszel megfogod, és kirántod. Nem kell krémezni, semmi.
Utána fertőtlenítsd le a helyét.
En is Angliaban elek es en a helyedben meg elvittem volna orvoshoz, de minimum felhivtam volna a korzeti rendelot hogy mit csinaljak, illetve az NHS Direct-et.
Az pedig ne legyen kifogas, hogy a parod kulfoldon van, mert ha ne adj isten valami sulyos gond adodik, akkor sem fogsz orvoshoz menni? En egyedul nevelem a gyerekemet szuletese ota, es nalam ez sosem volt kifogas, hanem taxiba vagtam magam es vittem korhazba, ha enyhebb betegseg volt, akkor meg a GP-hez.
Remelem sikeresen megusszatok es ne hagyd hogy lekoptassanak, igenis az asztalra kell csapni es elvinni orvoshoz. Engem is le akartak razni mikor a gyereknek kertem idopontot mult heten, mondvan egy szimpla megfazassal egybol gyogyszertarba kell menni, dokihoz nem. De en kivertem a balhet es kepzeld, jol is tettem, mert a GP mondta hogy enyhe chest infection-je van a gyereknek es 1 het antibiotikum-kura utan is meg csunyan kohog, nem hogyha nem vittem volna el, akkor atment volna tudogyulladasba.... Inkabb vidd el, mint egyszer ne vidd es megband.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!