Mekkora 2,5 éves gyermeketek? Fiú vagy lány?
17 kiló 94 centi.Most 2,5 éves.lány.23 hónapos korától napközben,2 éves korától teljesen szobatiszta.beszélni 2 évesen kezdett.bepótolta az elmaradást.ragoz,értelmesen beszél.Akaratos,nagyon anyás és még cumizik.26-os lába van.Nem kövér,de borzasztó erős csontú és nagyon erős is.főleg nagyobb fiúkkal játszik.
Kedves Kritizáló Anyuka!
A 20 kilós kisfiú 102 centi!
kisfiú
2 és fél éves lesz november közepén
másfél éves kora óta szobatiszta
2 éves kora óta (május) ágytiszta
96 centi
14 kiló
25-26-os lába van
mindent mond, de nem beszél még mondatokban
17 foga van
14:07-es válaszolónak: a kisfiam 19,8 kg egészen pontosan és 102 cm magas hozzá. Nem 2,5 évesnek néz ki, az tény, de nem azért meg szét van folyva, teljesen arányos és ezt elfogultság nélkül mondom. Tömör gyerek, de pici kora óta.
De vitatkozni nem fogok, a kérdésre válaszoltam csak. ;)
Pont 2.5 évesen, egyetlen hét alatt lett szoba- és ágytiszta a lányom, én lepődtem meg a legjobban, mert nagy tortúrára számítottam :-)
Ekkoriban 98-as ruhákat hordott (pontos magasságot nem tudok, csak 3 évesen mérték), és 10.5-11 kg volt - ez eléggé kevésnek számít, de ő korababa volt és mindig is törékeny alkatú maradt. 23-24-es lábbeliket hordott.
Ő nagyon korán beszélt, másfél évesen már két tagmondatos mondatokat használt, kötőszavakkal, helyes ragozással stb, a kétveskori kontrollon (koraszülöttség miatti fejlődésvizsgálat) a 4 évesek szintjét hozta kommunikáció terén, és rengeteg éneket, verset, mesét, mondókát stb is tudott. Felismerhetően rajzolt sematikus ábrákat pl emberkét (testrészekkel, aprólékosan), halat, napot, házikót és hasonlóakat. Minden betűt felismert az angol ABC-ből, kötötte, hogy A-akkor ezzel kezdődik ajtó, ablak stb... mindenhez tudptt pélát sorolni. 8-10 nyomtatott betűt spontán leírt. 20 ig számolt, és biztos számfogalma volt 5-ig (a kevesebb-többet jól használta 20 ig, de csak 5-ig adott össze és vont ki). Vizuális memóriája és készségei nagyon jók voltak, ha előtte volta mintakép, akkor segítség nélkül kirakott 20 darabos puzzle-t, kép nélkül egyetlen előzetes megnézéssel és minimális segítséggel. A lovas játékkártyáról kérdezgetés alapján megtanulta a lófajtákat és ugyanígy a kutyafajtákat is, legalább 20-20-at fel tud sorolni ismertetőjelek alapján, utcán beazonosítja őket stb.
Mivel én nagyon szeretek kézműveskedni és ebbe őt is mindig belevontam, ezért ekkoriban már nagyon szépen használta az ollót, minimális segítséggel ragasztott és dekorált mindenféle ajándékokat
Kislány decemberben lesz 2,5 éves.
97 cm, 13 kg, 24-es lába van télre szerintem már 25-ös.
Folyékonyan szépen beszél, sok mondókát, dalt (Vuk) kívülről el tudja mondani-énekelni. R hangot kihagyja, selypíti, ez úgy tudom életkori sajátosság.
Teljesen szobatiszta 25 hónapos korától.
Igazi manöken típus, szeret öltözködni, fodrászkodni. A bölcsiben hamar átvette a csoportvezető szerepét, elég irányító típus :) Ja és rengeteget eszik! :D
számokat, betőket miért kellen felismernie??
még színeket sem kell tudniuk 2,5 évese
15.34-es vagyok, és elnézést, hogy offolok, de szeretnék reagálni
igazi tündérboszorka alányom: a kezein 6-6 ujjal született.
És nem KELL felismernie/tudnia semmit, hanem kérdezett mert érdekelte és én válaszoltam. Ennyi (ugyanezért ismeri a kutyákat meg a lovakat is, mert tetszettek neki, megkérdezte és megjegyezte).
Ő ilyen kis eszes (zseninek egyáltalán nem mondanám)... úgy hiszem, ez adomány - és legmerészebb álmaimban sem gondoltam semmi hasonlót amikor először láttam az inkubátorban, ahogy a parányi testéből mindenfelé csövek lógnak ki... először azért imádkoztunk hogy megmaradjon, aztán meg hogy tudjon szopni, aztán meg hogy hazavihessük stb... apró lépésenként dédelgettem a reményt, és ezt csak az tudhatja, akinek volt már oka igazán aggódni a gyerekéért. Hosszú, bizonytalan és fáradtságos út vezetett odáig, míg megbizonyosodtunk róla hogy egészséges, fizikálisan és szellemileg is minden rendben vele.
És igen, büszke vagyok rá, hogy minden kezdeti rettegés és nehézség után ennyire helytáll az életben, hogy ennyire mindenben részt akar venni, mindent meg akar tapasztalni, és annyira-de-annyira tud "akarni" és küzdeni, ahogy soha senki akit ismerek. Ez segített neki életben maradni anno és vezeti most, örökké próbálkozni és "tudni" és akarni, soha fel nem adja és mindig megtalálja a módját, hogy elérje amit kitűzött maga elé.
Ő egy szélvészkisasszony, egy lobbanékony és rettentő aktív gyerek, igaz "többemberes". De inkább ilyen legyen, mint egy szerencsétlen kis mulya, DE: ha az lenne, akkor is ugyanígy imádnám, mert ő az én életem fénye. Ha boszorka, hát akkor az :-)
Csoda, hogy van, és csoda, hogy ilyen amilyen.
És bocsánat, hogy hosszú lettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!