Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves a kisfiam, és már nem...

2 éves a kisfiam, és már nem bírom idegekkel?

Figyelt kérdés
Szóval két éves, és amiket művel az nekem már sok. Egyáltalán nem fogad szót, direkt az ellenkezőjét csinálta. Mindent leborít, tönkretesz, az üzletekben, játszóházakban jelenteket rendez, vagy egész nap bömböl. Pedig van napirendünk, amit betartunk, vannak szabályok, soha nem volt minden megengedve neki. Sokat foglalkozom vele. Egyébként okos, kedves gyerek, de az utóbbi hónapban teljesen kikészít. Egyszerűen már nem tudom mivel lehetne javítani a helyzeten. És tudom, hogy ez a dackorszak, de más ilyen korú gyerek nem így viselkedik. Mit csináljak?
2011. okt. 18. 17:00
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igen, segít, de nem mindig. Sokszor azért is akadok ki, mert itt a gyerek, a háztartás, mellette dolgozok is, kikapcsolódni sem tudok, és a férjem képes rá, hogy hetekig nézegessen egy párnát a földön, ha én nem teszem el. Külön kérvényt kell benyújtani neki, hogy vigye le a szemetet, vagy főzzön egy teát. Régebben jobb volt a helyzet, de mostanában nagyon elkényelmesedett. És ráadásul a gyerek is az idegeimen táncol. Tegnap pl. semmit nem aludt egész nap, ma meg fél órát...
2011. okt. 19. 14:16
 12/13 anonim ***** válasza:

13:34-es vagyok.

Teljesen megértelek. :( Nálunk sem jobb a helyzet, ami apuka segítségét illeti, hiába tépem a szám.

Visszatérve a hisztire:

Nálunk ami beválik, ha nyugodt maradok (legalábbis próbálok annak tűnni) és századszorra is elmagyarázom ugyanazt. Ha kiabálok, annak nyomós oka van és általában sírás a vége, de sokszor csak ez segít. A legritkább esetben csapok rá a fenekére, de azon meg csak röhög...

Feszegetik a határaikat elég rendesen és ha látják rajtunk,h. végünk, kiborulunk, azzal azt hiszik, ők győztek (ami igaz is). Nem szabad hagyni,h. az ő akaratuk érvényesüljön, még ha ez nagyon nehéz is.

Talán ez az időszak az, amikor tudatosítani kell bennük,h. ki a "főnök" és kinek a szabályai szerint kell játszani.

Közben én hadakozok a nagyszülőkkel is (együtt élünk velük),h. ha a hisztinek bőgés a vége, nem kell rögtön babusgatni és a seggét is kinyalni (már elnézést). Nagyon megnehezítik a dolgot ilyenkor. :(

Sok-sok türelmet kívánok minden sorstársamnak! ;)

2011. okt. 19. 14:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Meséljetek mi lett veletek???? Most én vagyok ilyen helyzetben!!!
2022. febr. 27. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!