Kisfiam 25 hónapos, és még egyáltalán nem mond semmit. Kivéve (nem:ne). Ez probléma? Meddig számít normálisnak?
Figyelt kérdés
2009. máj. 1. 14:19
1/9 anonim válasza:
Hát 2 évesen már beszélnie kellene.Eddíg nem említetted gyerekorvosnak??
Lehet,hogy csak nem akar beszélni.Lehet,hogy már holnap mondatokban tör ki.
Szerintem hétfön beszélj gyerekorvossal,egy vizsgálat nem árthat.
2/9 anonim válasza:
Ilyenkor az Országos Beszédvizsgáló Bizottságot kell felhívni és tőlük lehet segítséget kérni: [link]
megvizsgálják a babádat és elmondják milyen beszédindító terápiát javasolnak. általában mozgásos terápiával szokott indulni. nem kell beutaló,semmi,mindenképpen kérjetek egy időpontot vagy legalább beszélj velük,ilyenkor már rengeteg dolgot kéne mondania,legalább egy csomó szót
3/9 A kérdező kommentje:
amúgy mindent megért,ha kérek valamit tőle teljesíti.nagyon mozgékony,barátságos.8 hónaposan már magától járt.
2009. máj. 1. 20:34
4/9 anonim válasza:
Valóban lehetne bőbeszédűbb. Fordulj szakemberhez aki segit az ok kideritésében és a fejlesztésben. A beszédfejlődésnek meg van a menete már újszülött kortól, alapja az ép hallás. A hangadás menete (nem a sirás) a beszéd fejlődésének alapja. A gyermekorvosok és védőnők ezt megfigyelik és időben javasolják a fejlesztést.
5/9 anonim válasza:
ne aggódj,szerintem biztos nincs komoly baja,de el kell kezdeni ezzel a dologgal foglalkozni,hogy behozza a lemaradását!
6/9 anonim válasza:
Szia! Szerintem ne aggódj. Az én fiam 29 hós, 1-2 hete kezdte el ismételgetni és tanulgatni a szavakat teljesen hirtelen és váratlanul.Olyanok is eszébe jutnak, amiket régen nem mondtunk már. Mesélj neki sokat, beszélgess vele, mondókázzatok. Rengeteg kisfiú csak 3 éves korában kezd beszélni. Ha gond lenne, a dokitok biztosan mondta volna, gondolom azért néha lementek tanácsadásra. Erőltetni nem szabad, amint végre mindenki békén hagyja, el fog kezdeni beszélni, le se tudod majd állítani:)
7/9 anonim válasza:
Kisfiam 2,5 éves, uez a problémánk. Nagyon értelmes, mindent megért és megértet, de csak most kezdett beszélgatni. Kérdeztünk szakembert, szerintük ez még normáls fejlődésnek számít.Sokat kérdez "anya miii?", és sosem hagyjuk válasz nélkül. Ikreim 4 éves korukban keztdek beszélni, de azóta is minden rendben van velük.
8/9 anonim válasza:
Az én fiam két éves koráig nem szólt egy szót se,de mindent megértett és mindent elmutogatott amit akart.Aztán egyszercsak váratlanul elkezdett beszélni és azóta be nem áll a szája egész nap ,szóval két és fél éves korába már tökéletesen beszélt.Ismerek olyan gyereket aki már elmult 3 de még mindig nem beszél,szóval szerintem nem olyan nagy tragédia,de hogy megnyugtasd magad kérdezd meg a gyerekorvost.
9/9 anonim válasza:
Az én lányom úgy ment oviba hogy csak pár szót tudott Azt mondták nem gond csak azt értsék meg ha valami gondja van Elkezdte az ovit 2 hét múlva le se lehetett állítani annyit fecsegett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!