Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2éves lányom 3 hete nem eszik...

2éves lányom 3 hete nem eszik rendesen, főtt ételt abszolút nem, és fura kombinációkból eszik csak és pár falatot normális ez?

Figyelt kérdés

Nincs átszakadva szóval éhenhalni nem fog, csak nagyon furcsállom (nem az első gyerekem). Reggel iszik 2 deci tejet, délelőtt pár db korpás kekszet vagy vmi péksüti egy kicsi részét tudom belediktálni. Aztán délig semmi. Délben NEM ebédel, akármit is főzök holott korábban mindent megevett a tésztaféléktől a főzelékeken át a rántott husit, pörköltöt szóval mindent.

Délben iszik vizet, majd aludni megy.

Délután pedig ilyen fura dolgokat eszeget össze hogy pl. ananász, alma darabkák, nápolyi, keksz, uborka (savanyú), savanyúság, kefír.

Este virsli magában vagy kenyér de csak üresen. És pár falat.

Ezt nem úgy kell képzelni hogy bekajál belőle hanem csak pár falatot.

13 kiló és 90 cm. Gondoltam hátha a foga jön de nem látok semmit, és hát 3 hete? Kell ezzel orvoshoz fordulni? Ja és vitamint is kap Multikid vassal nevűt (elvileg az is étvágyat kéne csináljon nem??)

2011. okt. 12. 13:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves Tizedik! Nalunk detto ez a helyzet. 26 hos a kislanyom. Ma mar elgondolkodtam azon, hogy dokihoz viszem, annyira immel-ammal eszik. :/ Nalatok mennyire veszes a dolog, miket eszik egy nap?
2015. máj. 6. 16:55
 12/14 anonim válasza:

Pár hete nálunk is hasonló a helyzet: fiam 22 hónapos, alig eszik főtt ételt vagy egyáltalán valamit délben (főleg ekkor vannak gondok). Valamennyire azért megnyugtató, hogy nem vagyunk egyedül ezzel. A gondom az, hogy hamarosan kistesó lesz, és addigra szeretnék túl lenni ezen az időszakon. Van egyáltalán bármi, amit lehet tenni, vagy csak ráhagyom a gyerekre? Másoknál meddig tartott ez? Esetleg fogyott is a gyerek?

Sokszor igyekszem legalább reggelire vagy vacsorára meleget adni neki, de csak rántotta, melegszendvics, virsli... ilyesmire kell gondolni, a zöldség kimarad szinte teljesen. Almát, banánt közbe-közbe eszik, de ebből is kevesebbet, mint korábban. Az ecetes uborka viszont nála is fogy. Már arra is gondoltam, hogy néha adok üveges bébiételt, de nem szívesen térnék arra vissza.

2015. máj. 13. 09:37
 13/14 Sissykehh válasza:
Sziasztok...! Ugyan így vagyok ezzel most a lassan két éves kislábyommal ...kb három hete ugy vagyunk hogy alig alig eszik... Kezdtem énis kicsit megijedni mert előtte naggyon nagy étvágya volt... Imádtam nézni ahogy eszik. És most semmi . Jó annyi most még rá tesz h lázas is .. Sajna tegnap óta. De előtte sem evett màr .. És csak akk tudok enni adni neki ha apa eszik és azt játszuk h apànak kell de ő megeszi előle... Akkor is pár falat aztán nem kér... Remélem hamar elmulik mert kicsit aggasztó .. Inni iszik sokat de sokszor enni semmit.. Volt nap amikor egyáltalán nem evett semmit.. De jo kedvű ..játszik .elvan mint eddig csak az étvágya hagyta el... ! :(
2015. nov. 29. 23:03
 14/14 Adam B válasza:

Sziasztok!

Érdekelne a kérdező gyermekének hogy alakult a témában (nem evett) a sorsa? Ugyan az már 7,5 éve volt - én most vagyok a lányommal hasonlóan.

2019. febr. 10. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!