Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit eszik a gyereketek?...

Mit eszik a gyereketek? Inkább a 12-16 hónaposok!

Figyelt kérdés
Mi 13 hónaposak vagyunk és tápszer, gyümölcs, ebéd amit mi álltalában, pép, tápszer. Még egy tápszert cserélnék csak nem tudom mire? Dokinő szerint felvágottakat nem kaphat még meg májkrémet sem! Akor mire cseréljem? Ti adtok már párizsit, virslit, májkrémet? Létezik, hogy kétéves korig nem kaphat?
2009. ápr. 29. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy 13 hós már ehet pl. virslit, csirke-pulyka sonkát, párizsit. Nem értem a dokinőtöket!
2009. ápr. 29. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nemsokára 13 hónapos a kisfiam. Szerintem amit a doktornő mond, túlzott óvatosság. Én már lassan egy hónapja - időnként, azaz max. hetente 1-2 alkalommal - adok neki pulykamellsonkát, egyéb jó minőségű sonkákat a reggelihez. Vajas kiflivel szereti. Kenőmájast is evett már, de azt nem szerette. Persze csak a jó minőségű, színhúst tartalmazó sonkákat adom neki, inkább veszünk drágábbat. A vegyes összetételű felvágottakban valóban nincs túl sok hasznos tápanyag, csak szója, meg egy halom tartósító és ízfokozó. Lehet, hogy emiatt nem javasolta a doktornőtök. De ha úgy általában nem javasolta, akkor nem értem, mert egy 1 év körüli kisgyerek elvileg már "mindent" ehetne. Nem tarthatjuk a gyerekeinket 2 éves korukig püréken, pépeken, meg tápszeren.
2009. ápr. 29. 15:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen.Elövigyázatos nagyon! Amugy jó dokinő.Tegnap szegénykém megkostolta a májkrémet kenyérrel és imádta.

És még miket adsz neki reggelire,mert lehet azt cserélném elöbb le.A pulykasonkán a felvágottat érted? Mi a fött alsócombot szoktuk venni.Azt is ehet?

2009. ápr. 29. 16:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

szia, engem már itt nagyon kioktattak, mert az én fiam egy éves és egy hetes :O) de én 10 hónapi szoptatás után, adtam amit kívánt... szó szerint mindent. Most a sláger a zsíroskenyér, én sütöm a kenyeret és hiába mondják, hogy nem jó, abban legalább tudom mi van. A vajat nem is nagyon szereti, így nem gondolkodok szalámikban. Sütöttem ki csírkemájat zsírban, elmixeltem, azt kentem kenyérre. Imádja a karalábélevest, gulyáslevest, itt mindent ami a levesben van, eltöröm villával és adom neki. Pörköltet is adok tarhonyával... sokan lepontoznak, de magyarok vagyunk, mi is ezen nőttünk fel, nem kövér a gyerek, mozgékony, 80 centi és 1144 gr. mászókázik egyedül, csúzdázik, ég a kalória. Szoktam tejbegrízt adni neki, sokkal jobban szereti mint a tejpépeket. A krumplistésztát, stb. Viszont inni, majdnemhogy csak vizet adok. azt is sokat iszik, napi 1 litert. Persze jó az óvatosság, a nagyobbik fiamat is így óvtam, mint Te a kicsidet, aztán egyszer megkóstóltattam vele a milánóit, egy évig csak azt akarta enni. Ha mindent adsz, nem lesz olyan válpgatós. Gondold el, hogy megunja amiket adsz neki. ÉS én tejet adok, dabas tejet.

6 hónaposan főztem én a céklafőzeléket neki, meg a mindent, de itt tartunk most.

NEm kell így csinálnotok, nem is kell lepontoznotok, de nekünk jó így, a gyerekem egészséges mint a makk.

2009. ápr. 29. 18:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Reggelire már kipróbálhatod a bundás kenyeret, tojás rántottát is, az én lányom imádja.
2009. máj. 1. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!