Akinek szorulásos volt két év körüli gyereke, annak mikor oldódott meg a probléma?
Ismét az ikres anyuka vagyok. Nálunk úgy volt, hogy amikor elkezdtem a hozzátáplálást, akkor eléggé szorulásos lett, de ezt kicsit később megoldotta a fogzás. Amint kibújt a 20. foga is, ismét kezdődött előröl. Egy ideig hatott a szilvalé, a zabkorpa, majd a Laevolac, és a végén a glicerines kúp. De pár hónap után semmi nem használt. Nem büszkeség, de paraffin olajjal és Guttalax hashajtóval is próbálkoztunk, de ez sem használt. Mikor öt napja nem volt széklete, nagyon szenvedett. Lefeküdt a földre, teljes erejével erőlködött, de annyira besűrűsödött neki, hogy semmi nem lett belőle, csak öklendezett, mert enni sem volt hajlandó. Felhívtam a háziorvost, azt mondta csináljak beöntést. Hát azt inkább nem részletezem, minden megvolt hozzá, de én már kevés voltam ehhez. Elmentem a rendelőbe, kértem a kórházba a gyerekosztályra beutalót, és ott sikerült nekik a beöntés. (elég drasztikusan csinálták)Így el kezdett kitisztulni.
A 2X10 ml Duphalac/Leavolac nem sok. Tapasztalt gyerekorvos mondta, hogy ott rontják el, hogy a napi 10 millihez hozzászokik a szervezet, de nem "hajtja meg". Szedte mellette a folsavat, így a vérképe is helyre állt. Idővel csökkentettük fokozatosan, végén már csak fél kávéskanállal kapott, majd semennyit nem adtunk. Azóta nem esett vissza, de sajnos észre veszi, ha kekszet vagy kakaósabb dolgot eszik, ilyenkor 10 ml elég neki.
A doki a rostdús étkezést hangsúlyozta. Banán tiltólistás, barackot, szilvát eszik. Van a Liddl-ben eper dzsem, a drágábbik, aminek magas a gyümölcstartalma, ezt esznek kenyérrel, vagy mézes kenyeret. Ebéd zöldség/gyümölcsleves, de a répával vigyázni kell, a második hús tésztával, főzelék, rizses ételek. Tejből a 1,5%-ost szívesebben megisszák.
Bocsi, hogy hosszú lett, de remélem tudsz belőle ötletet meríteni, és megoldódik majd a problémátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!