4évesen még nem éjjeli szobatiszta?

Rendszeres, vagy csak alkalmanként pisil be? Pelenkában alszik?
Az éjszakainál nincs meghúzva a határ, vagyis inkább úgy mondanám, hogy ha semmi gond nincs akkor 3-4 éves korra szobatiszta kéne, hogy legyen. De nem véletlenül gyártanak még 6 évesekre is éjszakai bugyipelenkát. Nagyon sok ilyen eset van. Lehet lelki, vagy szervi oka is. Ki kell vizsgáltatni. Ha nem találnak szervi okot, akkor ráfogják, hogy lelki. Nekem unokatesóm még 10! évesen is bepisilt, nem is ment soha többnapos osztálykirándulásra még nagyobb korában sem emiatt. akkoriban még nem volt divat pszichológushoz járni. De teljesen normális felnőtt lett belőle.
De 4 éves gyereknél még nem kell aggódni. Azért említsd meg dokinak vagy védőnőnek, ők biztos tudják hova lehet fordulni. Pl az én lányom 3 és fél évesen lett szobatiszta és már én is aggódtam. akkor mondta a védőnő, hogy a Gekkó képességfejlesztő "suliban" végeznek ilyen tesztet, amivel a lelki okokat fel tudják tárni. De aztán nem volt rá szükség.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!