Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Diszlexiás 3,5 éves kislányom?

Diszlexiás 3,5 éves kislányom?

Figyelt kérdés
Azt ne írjátok, h vigyem ide vagy oda, mert az meglesz! Betűket cserél, tudom, ilyenkor még nem számít, de nagyon régóta és szépen beszél, mégis karabálé, dabla és stb szavai vannak. Pedált nem tud hajtani, hiába próbálkozunk megtanítani. Mozgása nem ügyes, viszont okosabb a kortársinál.. Kb ennyi. Véletlenül találtam rá egy tesztre itt a neten, azóta aggódom. Olyat még nem láttam, h vki ennyi idősen ne tudjon pedált hajtani pl. Köszi a válaszokat!
2011. szept. 26. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Pedálhajtás: és ha csak simán nem érdekli??? És érzi, hogy te rágörcsölsz?

Hallása teljesen OK?

Hány éveseknek való tesztet néztél meg?

A betűk felcserélése akkor információ, amikor már tudja, mi az a betű. Akkor van szintén jelentős info, amikor már kellene értenie és tudnia a bal és jobb közötti különbséget (3,5 évesen még nem!!!)

Szerintem korai bármilyen következtetést levonni, még csak kis csoportos, nem? Óvónő mondott vmit?

2011. szept. 26. 15:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak, és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. "

tehát ez iskolás korban jellemző,és a leirt betük és olvasottak felcserélésénél.

én inkább logopédushoz vinném.(kisfiam se hajtja a pedált)

2011. szept. 26. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:

3,5 évesen még egyik gyerekem sem hajtotta a pedált és folyton odobának mondták az óvodát és limlomládé volt a limonádé

de nem lett diszlexiás egyik sem szépem érhetően beszélnek és már mindegyik tud egyedül pedálozni

majd fejlődik még

2011. szept. 26. 18:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi lányok! Beszéltem ma 2 óvonővel és azt mondták nincs gond, ha vmi gyanús, szólnak. Én szoktam évente egy vmit kitalálni:)) Persze, nincs gond a halélásával, meg mondom nagyon okos. Csak nem ügyes..
2011. szept. 26. 18:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja, azt nem írtam, h a kicsi triciglit sem tudja és azt már 2 évesek hajtják..
2011. szept. 26. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:
az én fiam se hajtja,és vannak gyerekek akik még enm hajtják...
2011. szept. 27. 07:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Kislányom 3,5 éves. Nem ügyes mozgásilag. Még csak most kezdett el váltott lábbal menni a lépcsőn fölfelé, lefelé még mindig mellélép a fokra. Ő is már régóta beszél, de néha még kever össze szótagokat. Ő is okos. Elég kétszer elmondani neki egy verset és mondja kívülről. Őnála ráadásul kimaradt a mászás (nálam is és én sem lettem diszlexiás), de én még most nem aggódok ennyi idő korban. Majd iskola előkészítő évben lehet aggódni, ha az ovónők is úgy látják.
2011. szept. 28. 12:33
 8/8 A kérdező kommentje:
És tud pedálozni!:)
2011. okt. 15. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!