Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az normális hogy 22 hós...

Az normális hogy 22 hós lányom még mindig nagyon maszatolva, csúnyán eszik?

Figyelt kérdés

1 éves kora óta odaadom neki a kanalat, villát (gyerekvilla) de komolyan mondom mintha semmit se fejlődött volna, minden étkezésnél komplett ruhacsere (hiába a műanyagos előke) és kajadarabok tőle 1-2 méteres körzetben.A kanállal-villával is hol betalál a szájába hol nem, pedig amúgy nincs neki semmi baja tud formaberakózni, építeni szóval nem a kezével van a baj.

A ti 22 hósaitok szépen esznek?

Mennénk bölcsibe novembertől dehát ez egy katasztrófa hogy így eszik. Ráadásul dackorszak kellős közepén, etetni persze nem hagyja magát, csak úgy hajlandó bármit is megenni ha ő eheti.

2011. szept. 25. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
:) nyugodj meg, az enyém 2,5 elmúlt de még mindig rá kell szólni, hogy hajoljon a tányér fölé, így is ha levest eszik, egy kész katasztrófa. Én már nem is vacalokok, fölhajtom a terítőt úgy ahogy van és evés után letörlöm az asztalt. Lényeg, hogy egyedül eszik. Kicsi mg.
2011. szept. 25. 14:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Viszont érdekes módon a bölcsiben szinte sose eszi le magát, és a gondinéni szerint nagytakarítást se kell rendezni ebéd után. Igaz, ott gyerekbútorok vannak, nyilván kényelmesebb nekik.
2011. szept. 25. 14:59
 3/5 A kérdező kommentje:

Na igen ezen is gondolkoztam már hogy lehet a bútorok nem megfelelőek, etetőszékben nem hajol közel, asztalhoz tolható magasított széken sem igazán, plusz ott még gyakran fel is áll! :/

Kisasztal kisszékhez meg nem ültetem itthon mert rossz evők mindketten a bátyjával és csak úgy esznek ha velünk együtt egy helyen ehetnek (ami amúgy teljesen oké) .

2011. szept. 25. 15:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én 22 hónapos fiam is így eszik.

Én már ezért is hálás vagyok, mert eddig akkor is ordított, ha csak elővettem a 2. kanalat. Nagyon beles, és hamar rájött, hogy ő nem hatékony a kanálla-villával. Aztán kb. 3 hete egyszer csak bejött az "én akarom, egyedül" korszak, na azóta aztán néha még a háta közepe is főzelékes.

Ja, és ő először megkavarja az ételt (fröcsköl a szélrózsa összes irányába), majd "feldarabolja" benne pl. a zöldségeket a kanállal (így lesz főzelékes a konyhaszekrény hátulja is). A sógornőm le is vonta a tanulságot, hogy ő sose fogja a gyereke előtt kavargatni és elkészíteni a kaját, mert túl jó a memóriájuk! :-)

Novemberben megy az enyém is bölcsibe, a gondozókat kérdeztem erről, azt mondta, sokat ők etetnek még, van, aki evőeszközt se fogott még életében a kezébe!

2011. szept. 26. 13:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát igen...én az első gyerekemmel jártam így nem is nagyon törekedett erre hogy egyedül egyen én meg ráhagytam...így ő is mikor bölcsibe ment 2.5 évesen még szinte kanállal is alig tudott bármit a szájába vinni..

így a kicsinél levontam a tanulságot és jó hamar hagytam próbálkozni persze ő is beles, imád enni így a motiváció is erős volt.

Egész konyhát takaríthatom utána mikor evett, és áztathatom a ruháit stb. ezért kérdeztem hogy másnál is így zajlik minden egyes étkezés? ( olyan 4szer eszik egy nap.,..)

2011. szept. 26. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!