Az normális hogy 22 hós lányom még mindig nagyon maszatolva, csúnyán eszik?
1 éves kora óta odaadom neki a kanalat, villát (gyerekvilla) de komolyan mondom mintha semmit se fejlődött volna, minden étkezésnél komplett ruhacsere (hiába a műanyagos előke) és kajadarabok tőle 1-2 méteres körzetben.A kanállal-villával is hol betalál a szájába hol nem, pedig amúgy nincs neki semmi baja tud formaberakózni, építeni szóval nem a kezével van a baj.
A ti 22 hósaitok szépen esznek?
Mennénk bölcsibe novembertől dehát ez egy katasztrófa hogy így eszik. Ráadásul dackorszak kellős közepén, etetni persze nem hagyja magát, csak úgy hajlandó bármit is megenni ha ő eheti.
Na igen ezen is gondolkoztam már hogy lehet a bútorok nem megfelelőek, etetőszékben nem hajol közel, asztalhoz tolható magasított széken sem igazán, plusz ott még gyakran fel is áll! :/
Kisasztal kisszékhez meg nem ültetem itthon mert rossz evők mindketten a bátyjával és csak úgy esznek ha velünk együtt egy helyen ehetnek (ami amúgy teljesen oké) .
Az én 22 hónapos fiam is így eszik.
Én már ezért is hálás vagyok, mert eddig akkor is ordított, ha csak elővettem a 2. kanalat. Nagyon beles, és hamar rájött, hogy ő nem hatékony a kanálla-villával. Aztán kb. 3 hete egyszer csak bejött az "én akarom, egyedül" korszak, na azóta aztán néha még a háta közepe is főzelékes.
Ja, és ő először megkavarja az ételt (fröcsköl a szélrózsa összes irányába), majd "feldarabolja" benne pl. a zöldségeket a kanállal (így lesz főzelékes a konyhaszekrény hátulja is). A sógornőm le is vonta a tanulságot, hogy ő sose fogja a gyereke előtt kavargatni és elkészíteni a kaját, mert túl jó a memóriájuk! :-)
Novemberben megy az enyém is bölcsibe, a gondozókat kérdeztem erről, azt mondta, sokat ők etetnek még, van, aki evőeszközt se fogott még életében a kezébe!
Hát igen...én az első gyerekemmel jártam így nem is nagyon törekedett erre hogy egyedül egyen én meg ráhagytam...így ő is mikor bölcsibe ment 2.5 évesen még szinte kanállal is alig tudott bármit a szájába vinni..
így a kicsinél levontam a tanulságot és jó hamar hagytam próbálkozni persze ő is beles, imád enni így a motiváció is erős volt.
Egész konyhát takaríthatom utána mikor evett, és áztathatom a ruháit stb. ezért kérdeztem hogy másnál is így zajlik minden egyes étkezés? ( olyan 4szer eszik egy nap.,..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!