Véleményetekre lennék kíváncsi! Óvodai sírás?
Kisfiam eddig 3 napot járt oviba. (most kezdte)
Először 2 napig simán ment, nem keresett, haza sem akart jönni. Aztán beteg lett itthon volt 1 hetet.
Ment 1 napot és visszaesett :(
Itthon volt 3 napot.
Ma vittem először, de már ottmaradni sem nagyon akart.
Nem sírt, de az óvónőnek kellett kézen fognia.
Valamit ott hagytam és vissza kellett mennem érte kb. 2 perc múlva.
A fiam nem vett észre de láttam, hogy egyedül áll a csoportszoba közepén és sír :(
Óvónő nem volt a közelében, hogy megvigasztalja :(
Tudtam, hogy ha meglát még rosszabb lesz neki, de leszakadt a szívem :(
Hazáig bőgtem :(
Ha ilyen "friss" ovis a gyerek akkor az óvónő miért nem próbálja megvigasztalni, segíteni neki beilleszkedni????
Persze nem várom el, hogy körbeajnározzák, meg nyilván van több gyerek akiket fogadni kell...értem én ezt, csak olyan rossz volt látni.
Egyébként vegyes csoportba jár, tehát a a többiek összeszokott csapat már, pár ilyen "kezdő" gyerek van.
A fiam 4 éves múlt, tehát már nem olyan picike.
Játszótéren mindig kezdeményez játékot a többiekkel, barátkozó. Talán túlságosan is közvetlen.
Szerintetek csak túlreagálom és nem olyan vészes a helyzet?
Nem tudom milyen agarakról beszéltek,nem hinném hogy olyan stílusban írtam volna,ami bántó...
Lényeg hogy friss ovisok vagyunk,bölcsit kihagytuk,életében 2x volt megfázva.Számítottam ugyan rá hogy beteg lesz de nem ilyen korán ,hanem amikor "szezonja van".Ha ez így van,amit írtok,és valóban így van sajnos,akkor tényleg nekem kell kitalálnom valami okosat.
Remélem valamicskét segít a narosan vitamin,ezt most adom neki,egyebet nem tudok,mert gondolom akkor egész évben ez lesz..de hátha aztán megedződünk! Na csak ezért is hasznos volt ez a kérdés! És én is viszem folyós orral akkor:)
"de amíg nem gyógyult fel egy gyerek teljesen a betegségből,miért kell vinni,nehogy már itthon maradjon,mert akkor nekem kellene megint foglalkozni vele,már úgyis voltam vele eleget..vagy mi?"
Ez volt ami kiverte a biztosítékot. Mert te a szuperanya feltételezed, hogy másnak terhére van a beteg gyereke. Jó hogy nem személyesen beszélünk, mert nem tudnék úrinő maradni ekkora szemétség hallatán.
15.01 Igen, úgy van, ahogy írtad, egy gyerek ha bekerül a közösségbe, gyakorlatilag ősztől tavaszig betegeskedik. Tehát mint írtam, én sem azért viszem, mert meg akarok fertőzni más gyerekeket, hanem mert képtelenség lenne ennyit itthon lenni vele. Mint írtam, volt a lányom bölcsődés is, 2. héten elkezdte a betegeskedést, télre ki is vettük (nagymama vigyázott rá, de már nem fiatal, így is a lelkiismeretemmel küzdöttem folyamatosan, hogy nehogy kikészüljön, azért nem 70 évesnek való egész napra egy 2,5-3 éves gyerek). Amint visszament áprilisban, rá 2 napra már újra náthás volt, vittük addig, amíg nem telefonáltak, hogy üvölt a gyerek, úgy fáj a füle. Akkor természetesen nem vittük. Kikezeltük antibiotikummal a középfülgyulladását. Nyáron kivették az orrmanduláját, pluszban adom neki a broncho vaxomot és multivitamint, most az oviban a két náthája lényegesen enyhébb lefolyású volt, mint a bölcsis korszakból valóak (ott volt olyan, hogy 7 hétig folyamatosan folyt az orra antibiotikum ellenére is). Szóval azzal én egyetértek, hogy de jó volna otthon maradni, amíg teljesen tünetmentes nem lesz a gyerek, de ezt nem tudjuk megtenni, szinte senki sem! Mert ez az első (második) év a betegségekről szól.
Az írásodban én is leginkább azon akadtam ki, hogy ismeretlenül nehogymár megmondd nekem, hogy biztos azért viszem bölcsibe, oviba a gyerekem, mert derogál vele otthon lenni. Na az ilyet nem!
De remélem veszekedés nélkül is meg tudtalak győzni arról, hogy nem teljesen úgy van, ahogy gondoltad.
Kedves "angryman", olyan jó, hogy mindig a magánoviddal jössz, de komolyan... Szerinted hány szülő engedheti azt meg magának? Talán ebben keresendő az is, hogy nincsenek 30-an egy csoportban. Meg nyilván az is számít, hogy míg ti tuti, hogy nem vagytok rászorulva a tömegközlekedésre sem, eleve kevesebb bacival találkozik az összes gyerek, nem is nagyon van mit átadniuk egymásnak.
Értem én a segítő szándékodat, de nem mindenkinek adatik meg a magasabb életszínvonal, sokszor önhibáján kívül.
Kérdező, azóta esetleg beszéltél az óvónővel, vagy van vmi fejleménye a történetnek? Kíváncsi volnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!