Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Véleményetekre lennék kíváncsi...

Véleményetekre lennék kíváncsi! Óvodai sírás?

Figyelt kérdés

Kisfiam eddig 3 napot járt oviba. (most kezdte)

Először 2 napig simán ment, nem keresett, haza sem akart jönni. Aztán beteg lett itthon volt 1 hetet.

Ment 1 napot és visszaesett :(

Itthon volt 3 napot.

Ma vittem először, de már ottmaradni sem nagyon akart.

Nem sírt, de az óvónőnek kellett kézen fognia.

Valamit ott hagytam és vissza kellett mennem érte kb. 2 perc múlva.

A fiam nem vett észre de láttam, hogy egyedül áll a csoportszoba közepén és sír :(

Óvónő nem volt a közelében, hogy megvigasztalja :(

Tudtam, hogy ha meglát még rosszabb lesz neki, de leszakadt a szívem :(

Hazáig bőgtem :(

Ha ilyen "friss" ovis a gyerek akkor az óvónő miért nem próbálja megvigasztalni, segíteni neki beilleszkedni????

Persze nem várom el, hogy körbeajnározzák, meg nyilván van több gyerek akiket fogadni kell...értem én ezt, csak olyan rossz volt látni.

Egyébként vegyes csoportba jár, tehát a a többiek összeszokott csapat már, pár ilyen "kezdő" gyerek van.

A fiam 4 éves múlt, tehát már nem olyan picike.

Játszótéren mindig kezdeményez játékot a többiekkel, barátkozó. Talán túlságosan is közvetlen.

Szerintetek csak túlreagálom és nem olyan vészes a helyzet?

2011. szept. 22. 11:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Egyébként igaz, hogy kell az "élere nevelés" de azért az elején egy kis segítség jól jön/ne :)

Nekünk nem férne bele az anyagi keretbe a magánovi, főleg mert 3 gyerek van.

Vagy mind a 3 magánba jár vagy egyik sem...

Így ezt a lehetőség ki is lőve.

Az a nagyon rossz, hogy nem tudjuk, hogy mit történik addig amíg nem vagyunk ott :(

2011. szept. 22. 12:01
 12/26 A kérdező kommentje:
Egyébként én nem jártam oviba soha (iskola előkészítős voltam csak) így nekem az ovi olyan ismeretlen.
2011. szept. 22. 12:03
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Annál nincs jobb "életre nevelés" egy kis gyerek számára hogy azt érzi szereti a környezete. Az ilyen "nem ajnározom mert elkényeztetem és felnőtt korban majd semmi nem lesz belőle" szöveg annyira unalmas és fárasztó, hogy ne is foglalkozz vele. Ha nagyon szomorúnak látod mindig majd akkor beszélj az óvónővel, hiszen nincs sérülékenyebb lélek egy gyereknél. Az viszont kihathat majd rá a későbbiekben, nem pedig az ha "ajnározzák".
2011. szept. 22. 12:25
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az jutott eszembe rögtön, hogy valószínű csak éppen elment az ovónéni zsepiért, vagy egy pohár teáért, vagy valami játékért, hogy elterelje a figyelmét. Gondolom nem percekig álltál ott. Nem tudom elhinni, hogy egy óvónő a csoport közepén hagy üvölteni egy gyereket. Az kinek lenne jó. A gyereknek nem, az óvónőnek nem , mert azt kellene hallgatnia, a többi gyerek is rákezdene stb.
2011. szept. 22. 12:33
 15/26 anonim ***** válasza:
Az én fiam állami oviba jár,3 éves,szeptemberben kezdte.Ennek ellenére MINDEN gyereket vigasztalnak,addig,ameddig szüksége van rá a kicsinek(2 óvónéni+1 dadus van).Ráadásul nincsenek 30-an a csoportban,és az egész óvoda 3 csoportból áll(kicsi,középső,nagy).Én azért finoman beszélnék az óvónőkkel...
2011. szept. 22. 12:43
 16/26 anonim ***** válasza:
Szegénykém! :( Igen, ez nagyon sz@r lehet most Neked, de sok minden lehetett emögött. Tényleg lehet, hogy elment zsepiért vagy bármi! Sajnos nagyon nem jól jött ki nektek a szoktatás a betegség miatt. Én ezért örülök, hogy nálunk az elmúlt 3 hét ovibamenés folyamatos volt, bár ugyan 2x volt náthás, de mivel nem volt láza, ezért én vittem, mert ha kihagyok, az sokkal rosszabb! Sajnos az igaz, hogy nem tudnak minden gyerek mellett ottlenni folyamatosan és ilyenkor még az elején sok gyerek sír. Csak a fiadat hallottad sírni? Más gyerek nem sírt amikor ezt láttad? Mert lehet, hogy egy másik is épp akkor kezdett el sírni és óvónéni azt sem tudta, hogy melyikhez ugorjon! Sok erőt kívánok, biztosan meg fogja szokni a kisfiad az ovit és később nem lesz semmi baj!
2011. szept. 22. 13:27
 17/26 anonim ***** válasza:
22%
Gratulálok kedves utolsó! Ugyan csak náthás volt a gyereked és te vitted?! Az a kis nátha szerinted hány gyereket vert le az alatt az idő alatt??? Az ilyen gondolkodás miatt fertőzik oda-vissza egymást a kicsik,nem gondolod? Nekem meg képzeld,3 azaz három napot járt a kisfiam és egy hajszál választotta el a tüdőgyulladástól...én megértem ha dolgozni kell a szülőnek,de amíg nem gyógyult fel egy gyerek teljesen a betegségből,miért kell vinni,nehogy már itthon maradjon,mert akkor nekem kellene megint foglalkozni vele,már úgyis voltam vele eleget..vagy mi? Ezt most nem pont rád,hanem úgy általában értem,engem meg ez háborít fel! Ja,és hétfőn viszem újra a kisfiamat,kezdhetjük elölről az egészet,több,mint két hét kihagyás után.
2011. szept. 22. 14:20
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Megértelek, hogy ki vagy akadva mert beteg a gyereked, de ha ilyen gyenge az immunrendszere akkor akármit is csinálsz beteg lesz. Aki viszi a gyerekét, nyílván nem azért teszi, mert unkja othon gondozni a kölköt. De tudod ha minden kis orrfolyással otthon tartanám a gyereket akkor nem is menne oviba ősztől tavaszig. Ha a gyerek nem köhög, láztalan, csak néha törölgetni kell az orrát akkor igenis viszem, mert én is pénzből élek, a gyerek meg köszöni, jól van. Ha nem tetszik akkor maradj otthon vele. Érdekes hogy az én lányom is jár oviba, egész télen folyt valamelyik csoporttárs orra, de ő csak egyszer betegedett le. Szóval vissza az agarakkal.

2011. szept. 22. 14:26
 19/26 anonim ***** válasza:
utolsó előtti! Ha ennyire zavar, ne vidd közösségbe a gyereked.
2011. szept. 22. 14:27
 20/26 anonim ***** válasza:
ma 14.20! Én meg neked gratulálok! Elhiheted, hogy otthon tartanám, ha tudnám, de nem tudom. És érdekes egy felfogásod van, mivel az óvodákban folyós orral viszik igenis a gyerekeket, mert nem tudnak vele otthon maradni! Az enyémet is fertőzték már meg nem is egyszer, de ez van! Nem azért viszem, mert meg akarom fertőzni a többi gyereket, hanem mert nincs más választásom! És igenis a bölcsiben is úgy vitték a gyerekeket, a lényeg volt, hogy lázas ne legyen és egyéb baja ne legyen, ha az orra folyik az "elfogadott tény" az óvodákban bölcsődékben! Gyakorlatilag az összesnek állandóan folyik az orra, akkor mégis mit kéne tenni? Én direkt megkérdeztem az óvónőt, hogy mitévő legyek, folyik a gyerek orra, de egyéb baja nincs, viszont nem tudom itt mi a szokás, erre azt mondták, hogy nyugodtan vigyem, ilyennel mindenki viszi. Tartsd magad mellett akkor a gyerekedet, ha ez téged zavar, csak akkor soha nem tudod majd óvodába vinni, mert mindig lesz olyan gyerek, akinek folyni fog az orra. Gratulálok neked!
2011. szept. 22. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!