Mikor irassuk a gyereket iskolába? 6 vagy 7 évésen?
Én is tudtam írni-olvasni, mire iskolába kerültem, pedig senki se tanított rá. A városban jövet-menet kérdezgettem anyukámat, hogy ide mi van írva, ez milyen betű stb, így tanultam meg. Mit csinálhatott volna, nem válaszol?
Az meg, hogy 7 éves kor után kerülnek a gyerekek iskolába, annak köszönhető, hogy nem mindenki szeptemberben születik. Keresztfiam márciusban tölötte a hatot, még nem találták iskolaérettnek, nem tudta volna a fenekén végigülni a 45 percet. Így most 7,5 évesen került iskolába. Nem fog unatkozni, ma már annyira magasak a követelmények, hogy összehasonlíthatatlan. Lehet, hogy akkorák, mint 30 évvel ezelőtt a harmadikosok, de tananyagban is két évvel legalább előre jött minden. Csak a kifejezetten fejlett gyerekeknek jó sztem 6 évesen kezdeni a sulit.
De ha az ovonó már eldöntötte,hogy nem megy ovodába, akkor hiába jön az a tanácsadó egy fél év múlva, valószínű Ő is azt fogja mondani,hogy maradjon.Mert ráhagyják a dolgokat,hiszen úgysem megy még iskolába, majd jövőre foglalkozunk vele.
Így aztán amit eddig "tanult" az is elveszik,mert ha Ő most éppen játszik és az iskolába menők rajzolnak,akkor is ráhagyják.Neki nem kell csinálni, mert ugysem megy!!!!!!!
Az iskolát nam lehet túl későn elkezdeni, csak túl korán.
Az 1 év nagyon sokat számít
Fiam is elmúlt 7 amikor elkezdtem az osztáytársai többsége szintén.
Ráadásul ő kissé fioigyelemzavaros, hiperakív.
Még is jó tanuló, könnyen tanul, nincsnek nehézségei
Ha meg 19 évesn érettségizik és nem 18 , akkor mi van??
Az érzelmi, és szociális érettség nagyon fontos, nem csak hogy mennyire okos egy gyermek.
Én külföldön élek, iskolaelőkészítőbe járt két évet a kisfiunk, mert ő volt a legfiatalabb az első évben. Ekkor én még nem éreztem, hogy érett az iskolára hogy 5 évesen kezdje, bár 6 lett szeptemberben. Beszéltem 3 érintettel az előkészítőben, hogy nem akarom, hogy menjen, de ők csak nyomták volna, hogy az üzenője alapján nagyon okos, helytáll, menjen csak. Szerencsém volt, hogy még épp nem volt 6 éves, és emiatt maradhatott. Nagyon örülök is ! Most kezdte az iskolát, ahova örömmel jár, és barátkozik, és jobban tud úgy is csinálni mint aki figyel. Tavaly bár mindent felvett tudást, de úgy tűnt, nem figyel, ebben is akartam, hogy fejlődjön. Lehozhattam én tavaly neki a csillagokat is az égből, de ő nem volt érdekelt még elsőbe menni. Bevittem suliba, nem tetszett neki, irtózott. No ekkor határozottan eldöntöttem, hogy nem megy. Így kezdeni az elsőt, ahova aztán jár 8 évig nemlátom értelmét. Nagyon fontos az első év szerintem. Idén bolgodan várta, hogy mehessen.
Most ő a legidősebb az osztályban, de beolvad viselkedésében a helytálló elsősök közé. Tavaly nem bírta volna. Én nem vagyok híve a siettetésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!