2 éves gyerek kökemény székletét mivel lazítjátok?
Biztosan van összefüggés, nem először hallok ilyesmit.
Amivel konkrétan segíthetsz: Aloe Bits n' peaches. Minden reggel adj a kicsinek kb. 2-3 evőkanálnyit. Barackos ízesítésű, de ha nem issza szívesen, beteheted gyümölcslébe, teába is nyugodtan. Tutira használ.
Gyümölcs, kefir, joghurt, sok folyadék (leginkább víz). Nálunk ez az, amit elfogad. A bölcsivel ilyen szempontból szerencsénk van, mert szeretni az ottani főzeléket.
Kérdezz rá a gondozónéniktől, hogy az ebédet is megeszi-e vagy csak a reggelit és uzsonnát, mert az valószínűleg kenyér valamilyen feltéttel vagy péksütemény. Ha csak ezeket eszi, akkor bizony lehet kemény széklete. Ha nem eszi meg a benti főzeléket, otthon kerüljétek a kenyérféleségeket, s vacsira adj inkább neki főzeléket vagy levest sok zöldséggel. Illetve, hogy iszik e eleget, mert pl. az fiam az első 1-2 hónapban nem volt hajlandó meginni bent a tejet, kakót, macikávét, teát, így kértem, hogy helyette inkább adjanak neki vizet.
nálunk a bölcsiben nem adnak inni a gyerekeknek, csak reggelire fél pohár tej-kakaó-tea vagy ami van, tízóraira fél pohár gyümölcslé, azután ebédre - mindeközben a gyerekek egész nap rohangálnak a tűző napon, kiszáradnak, megszomjaznak, de olyankor nem kapnak, még ha kérnek, akkor se :(((
szóval simán lehet oka az, hogy keveset kap inni
sziasztok! köszönöm a válaszokat.
nem reggelizik a bölcsiben, mert 9-re fog járni beszoktatás után is, úgyhogy a reggeli itthon van, ugyan úgy (és azt), mint eddig. A bölcsiben csak főzelék van, azt eddig nem nagyon eszegette (itthon sem), bár ma pont megette az összes brokkoli főzeléket. Nagyon sokat iszik (tejet+vizet+rostos gyümileveket), sok gyümölcsöt eszik (minden nap szőlő, alma, 1-1 banán), szereti és eszi a leveseket (most pl két napig húslevest evett sok lével és zöldséggel + tésztával), éppen ezért nem értem, hogy mitől lehet.
tök!
ugyis szezonja van :D en rengeteg tokot etettem a gyerkoccel, sosem volt gond (meg egeszseges is), most hogy megint kismamó vagyok, ugye jonnek a szekletgondok, en is raszoktam a tokre :D
Nálunk is volt ilyen probléma két évesen. Nem kap véletlenül valami úgy immunerősítőt, vagy béres cseppet? Mert azokban sok a vas és az ásványi anyag. Na ez nálunk betette a kaput, volt hogy berepedt a feneke a nehéz, kemény kakitól. Amikorra rájöttünk, hogy mi a baj, addigra már félt a kakilástól, mert fájt neki.
Nekünk javasolta doktornénink először a Leovolac szirupot, de az nekünk annyir nem jött be, mert már félt a kakilástól, és javasolta a karamellás tejet, ha szereti a tejtermékeket. Azóta reggel este azt kap és nincs gond a kakival. A bolti a jobb, ebből a szempontból.
Cebion szirupot kap és most kezdtem volna a Béres cseppet adni neki, de ezek után nem tudom, merjem-e, hiszen az aztán tud "kemény dolgokat" produkálni. Mindenesetre este beszélek a gyerekorvossal is, a karamellás tejet meg az activiát és a javasolt tanácsokat is kipróbálom, aztán majd meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!