Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekeid elpakolják maguk...

Gyerekeid elpakolják maguk után a játékaikat?

Figyelt kérdés
Sajnos az enyémek nem , ott hagyják ahol éppen kiesik a kezükből. Vagy én összepakolok , ha már lépni sem bírok ,vagy hosszas könyörgés árán félig-meddig összepakolnak . Nem minden nap pakoltatom össze velük csak ha már totális rumli van. Próbáltam , hogy eggyütt pakoljunk , de hamar ráunnak és csinálhatom egyedül.
2011. szept. 20. 14:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem szoktam megvárni, míg nem lehet lépni a játékoktól, mert utána tényleg macerás az elpakolás, valóban hamar unalmassá válik. A 3 nagyot úgy ösztönöztem, hogy versenyeztettem őket, ki végez a rá eső területtel hamarabb (persze, figyeltem, hogy kb. koruknak megfelelő mennyiséget kelljen elrakni. Most a kicsivel elég könnyű a dolgom (3 éves). Ő imádja a rendet, ha levesz valamit, vissza is rakja. Persze, a sokdarabos dolgok elrakásában még segítek neki (kockák, Lego, puzzle).
2011. szept. 20. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
úgy nevelem őket hogy össze kell pakolniuk maguk után. következetesen mindig. addig nem kezdhetnek bele más dologba amíg nem pakolták el a játékaikat. eleinte persze még hiszti volt meg makacsság de mikor látták hogy komolyan gondolom akkor megcsinálták. azóta ezzel nincs is gond.
2011. szept. 20. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, már egész kicsi kora óta. 3 éves a fiam, nem minden nap kell pakolni, de pl. mikor porszívózok szólni sem kell, már pakol is. Illetve addig nem veszünk elő pl. egy autópályát, amíg a vasút sínek elől vannak. még sosem hisztizett emiatt, szépen elrakja a dobozába és aztán jöhet a másik. nem mondom, hogy tökéletesen pakol össze, de amennyire tőle elvárható úgy igen.
2011. szept. 20. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Csak akkor pakolnak el, ha én is velük együtt pakolok. Önként, maguktól sosem.

A kicsi sajnos még olyat is szokott csinálni elég gyakran, hogy lelkesen segít összerámolni a játékos dobozba mindent, majd a következő másodpercben, egy huncut vigyor kíséretében kiborítja az egészet, és a kezével, még szét is söpri, szóval résen kell lennem :))

Egy 5 éves és egy 23 hós fiú.

2011. szept. 21. 06:29
 5/5 anonim ***** válasza:

2 éves 3 hónapos a lányom. Elpakol.

Már 1-1,5 éves korától úgy neveltük, hogy csak akkor játszunk mással, veszünk elő másik szétpakolós játékot (építők stb) ha az előzőt elraktuk. Volt amikor nem tetszett neki, főleg hisztis időszak kezdetén.

De most már mindig szép rend van a szobájában, ha valamivel már nem játszik, akkor rakja is a helyére.

Nem múzeumban élünk, de hozzánk bármikor bárki jöhet, nem kell játékhegyeken keresztülgázolnia.

2011. szept. 23. 17:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!