23 hónapos gyerek, ha örül vminek, repked a kezeivel ez normális?
Amikor még 1-2 éve nyári gyakorlaton voltam az egyik pöttöm kislány az oviban (3.5 éves) is így örült. "Panna, Te jössz!"(egy játékban pl.) És a kislány páros lábbal ugrál és repked. Szerintem nagyon ari, nem mindig bÍrtam, hogy ne nevessek rajta(persze nem rosszindulatból) de olyan vicces volt. Ja, visszatérve, ahogy előttem is írták: ha más baja nincs, akkor ez önmagában nem jelent gondot.
Puszi a kisfiadnak!
23N óvónéni
Szia! Az én kisfiam ma-holnap 22 hós és....
-nem beszél,csak 1-2 szót mondogat de azt lelkesen:)
Rengeteget beszélek hozzá/dumagép vagyok/ énekelek,mesét olvasok stb......és semmi!
-nem hajlandó egyedül enni,egyszerűen hallani nem akar róla,ha a fejem tetejére állok akkor sem!
-szobatisztaság? felejtsd el! azt sem tudná mit akarok tőle a bilivel:)))
-végül pedig ha örül a drágám nagyon, akkor ő is "repked" mint a te gyerkőcöd!!!
Mi ebből a tanulság?
Hogy a gyermekek számottevő része autista:)))
NYUGI! AZ ÉG VILÁGON SEMMI BAJA A LURKÓDNAK!!!
Csókoltatom a rokonokat!!!
Aki most utólag olvassa a válaszokat, nekik mondom, hogy sokkal egyszerűbb ilyen esetben elvinni a gyermeket a nevtanba vagy más szakemberhez. Nekünk pont nem jelezte senki, hogy bizonyos tünetek utalhatnak autizmusra. Korai fejlesztéssel csodákat lehet tenni a gyermek érdekében. Ez a szülőknek is nagy segítség!
Az első gyermekünk mozgasfejlődése hihetetlen gyors volt, a beszéde megkésett, és ez a "repkedés" is jelen volt. 1 éve kaptuk meg a papírt, hogy autizmus spektrumzavar merült fel. Sokkal jobb lett volna előbb tudni a biztosat, rengeteg energiát megspóroltunk volna vele. Egyetlen év alatt a fejlesztés annyit segített, hogy senki nem is hiszi el, hogy autizmus áll fenn. Pedig jelen van, de már csak mi vesszük észre, akik tudjuk és figyeljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!