Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olyan gyerekeknél, akik már...

Olyan gyerekeknél, akik már szobatiszták, de a kakihoz még pelust kell adni rájuk, mikor várható, hogy minden a vécébe menjen?

Figyelt kérdés
2011. szept. 18. 08:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló probléma volt, végül úgy 3,5 évesen már hajlandó volt vécébe intézni a kakilást is a kissrác… viszont azóta nem egyszerű az élet, sokszor visszatartja napokig. Én is próbáltam már mindent, de nem megy, és már tudom, hogy minél jobban erőlteti az ember, annál rosszabb a helyzet. Türelem, türelem kell itt is.
2011. szept. 22. 15:25
 12/14 anonim ***** válasza:
És sajna a bölcsi/ovi sem csodaszer. Szegény barátnőm lánya 2 éves kora óta jár bölcsibe (most 3). Ott szépen kakil a wc-be, otthon meg kizárólag a pelusba. Már egy éve! Szegény barátnőm meg kivan idegileg :)
2011. szept. 22. 15:49
 13/14 anonim ***** válasza:
46%

No én totál összekavarodtam mit is hívunk szobatisztaságnak. Azt hittem azt amikor már nem megy be semmi esetleg eljátszásból, vagy ritkán alváskor.

De a kérdésre válaszolva attól is függ szerintem hány éves, és milyen típus a gyerek.

Nálunk alig egy hónappal a pipi abbahagyása után lett az, hogy a kaki sem ment be, de bevallom ezt megelőzte egy combracsapás, mert tutira tudtam, hogy szórakozik. Bugyis volt, szólt, és kétszer beengedte, várta a hatást.

Erőszakot nem javaslok persze használni egyáltalán. Nálunk mindketten tudtuk, és kérte a combosát, a második után megkapta és utána soha semmi gondunk nem volt. Ja, ekkor épp 3 éves volt. És nem siettettem magától érte el. Én nem nagyon hiszek a szoktatásban, főleg mióta látom a két gyermeken a különbséget, és mi ugyanúgy próbálkoztunk mindkettőnél. Érettség kérdése.

Kislányunk viszont 17 hónapos kora óta nem kakilt pelusba míg még belepipilt.

2011. szept. 22. 16:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Olvastam olyat, hogy a kakeszt jobban sajátjuknak érzik, nehezebben szabadulnak meg tőle.

Próbáljatok szűkítőt, vagy bilit, lásson titeket hova jártok és miért, ne félj előbb utóbb oda fog menni. Türelem !

2011. szept. 22. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!