Szerintetek mikor "pofátlan" egy védőnő?
Nem a rend v rendetlenség miatt utálom, ha váratlanul jön, hanem mert pl alszanak a gyerekek vagy épp ülök a vécén vagy épp a hajamat mosom vagy épp porszívózok vagy épp bármi.
Ezer oka lehet.
Szóltam neki, ne jöjjön váratlanul, azóta úgy jön, hogy szól előtte.
Azt hiszem a 2. válaszoló voltam.
Én nem egedem be, ha valaki bejelentkezés nélkóül jön hozzánk. A minimum illem, hogy előtte odatelefonál, ha korábban nem tud, hát legalább induláskor. Nem is értem, hogy veszi valaki a pofát ahhoz, hogy bejelentkezés nélkül zavarjon márokat az otthonukban. A lakásomba zt engedek be, akit akarok. Senkinek semmi köze ahhoz, ha rendetlenség van (hozzáteszem, rend-és tisztaságmániás vagyok). Szóval nem azért, mert félek a védőnőtől, hanem azért, mert a lakésom az én magánszférám, és senkit sem vagyok köteles beengedni, olyat meg főleg nem, aki még csak be sem jelentkezik.
Azonkívül már nincs diktatúra, hogy különböző állami megbízottak csak úgy bejelentkezés nélül ellenőrizgessenek bármit a lakásomban.
Ha előtt eodatelefonál, megkérdezi, hogy nem zavar-e, és egyeztetjük az időpontot, akkor természetesen jöhet, szívesen várom.
Nálunk sincs rend. DE nem is érdekel. 2 pici gyerekem van, éjjel is állandóan fent vannak. Ha nappal alszanak, lefekszem én is. Heti egyszer van takarítva, főzök, a többi nem érdekel.
Néha jött bejelentés nélkül, de engem nem zavar. Nem egy putriban lakunk, látott már ennél cifrább dolgokat is, biztos vagyok benne. Ez nem egy múzeum, ebben a házban laknak is. Mondjuk nem tette szóvá, és nem érdekel, amit gondol.
Ahány ház, annyi szokás?! Hát, engem jobban érdekel az, hogy ha van egy kis időm, akkor magammal foglalkozzak, vagy a gyerekkel játsszak, minthogy patyolat tiszta legyen a ház. Igen, nálunk ez a szokás. A rendmániás meg inkább foglalkozzon a tárgyakkal maga körül, semmint magával, vagy a gyerekeivel.
Bocsi az offért, a témához nem tudok hozzászólni, csak annyit akarok mondani a renddel kapcsolatban, hogy rend és rend között is különbség van. Kisgyerek mellett szerintem nem az a rendetlenség, mikor a gyermek széthordja, széthajigálja a játékait, hanem az, hogy a szárítóról behozott ruhát órákig eszi a fene a kanapén elpakolás előtt, vagy a mosogatóban halomra áll a mosatlan. tehát én a magam reszortját elvégzem, leszedem az asztalt evés után, letörlöm a port, elpakolom a saját lomomat. Kisgyerek mellett ez bőven elég. Az nem rendetlenség, ha a gyerek játszik.
1 gyerekes, 26 hetes km.
Mi sokat járunk a mamáékhoz a gyerkekkel, de a védőnő ha jön nem jelentkezik be, az utcában sok a kisbaba sűrűn jön errefele, ha valami van nálunk is, akkor be-becsenget, vagy otthon vagyun vagy nem. Ezt már az elején megbeszéltük, nem csinál ő sem ügyet belőle.
Egyébként meg egy tündéri nő- sose okoskodik, normális, rendes- nagyon bírom. Szoktunk mézeskalácsot vinni neki karácsonykor, meg névnapkor kis ajándékokat, a gyerekek is szeretik. Egyébként ha akkor jött, mikor aludt a baba, mikor még csecsemő volt- sose kérte, hogy ébresszem fel, ránézett, megkérdezte minden oké-e, ha volt kérdés megbeszéltük... ennyi. VOlt hogy éppen ébren volt akkor jött, akkor jobban "megnézte".
:)
Terhesgondozáskor is elhozza a véreredményeimet, vagy ha nem vagyunk, bedobja a postaládába- bár akkor dob egy sms-t vagy felhív. Én bírom- jófej. Éppen a harmadik babát várom, és van még itthon két kicsit- tehát sűrűn találkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!