Rossz anyuka vagyok ha elfenekeltem 5 éves kislányomat?
Nehéz kérdés.
Egyesek szerint a testi fenyítés a nevelés csődje, mert előbb ki kéne deríteni az okot, hogy miért is viselkedik úgy ez a gyerek, és ha az ok megvan, akkor célirányosan segíteni neki megoldani a problémáját.
Tény, hogy vannak családok, ahol soha senkit nem ütnek meg, még egy kutyát se - és náluk működik a ráhatós/megbeszélős/gondokat magukból kijátszós dolog.
És vannak családok, ahol meg 1-1 pofon teszi helyre a gyereket - legalábbis látszólag, mert ez többnyire nem oldja meg a helyzetet hosszútávon.
Ha nálatok megszűnik ezáltal a probléma, akkor jól tetted. Kívánom, hogy így legyen.
De ha a tünet megmarad ,akkor el kell gondolkoznod azon, hogy milyen egyéb módon oldhatod meg a gyerek gondjait. És nem szégyen segítséget kérni, esetleg nevelési tanácsadóba menni, ahol gyermekek pszichés gondjaival foglalkozó szakember adhat tanácsot ehhez nektek.
Persze ez csak 1 vélemény. 4 gyerekkel és többszáz tanítvánnyal a hátam mögött én büszke vagyok rá, hogy nem kellett még gyereket megütnöm sosem.
Biztos lesznek akik lepontoznak, de remélem vagy annyira bölcs, hogy ne a pontok alapján döntsd el, hogy hasznos-e számodra 1-1 válasz.
Kívánom, hogy megoldódjanak a lánykád gondjai :)
Szia!
Az én kisfiam is így viselkedik az utóbbi pár hónapban,
sajnos nálunk a popsin verés nem vált be,
úgyhogy jövő héten megyünk a nevelési tanácsadóhoz.
Szerintem sem vagy rossz anya!
A "mostani" gyerkőcöket a tapasztalatom alapján nem lehet már befenyíteni,megbüntetni.
Én is mondtam a fiamnak,hogyha rosszalkodik ,nincs mese,azt válaszolta,hogy jó!
Amikor kicsi voltam vissza sem mertem szólni a szüleimnek,ha esetleg rosszat csináltam,leültettek a "büntiszékre",eszembe sem jutott nem szót fogadni.
Az ovónő mi miatt nem tudta kezelni a helyzetet? Miért nem fogad szót az oviban? MI miatt verekedett? Én nem verném el a gyerekemet, ha otthon nem tapasztalok hasonlót. Nem hiszem, hogy használ a verés. Sokkal okosabban tennéd, ha a fenti kérdéseket kiderítenéd. Az óvódában is farkastörvények uralkodnak, ez normális, lehet hgy simán domináns egyéniség.
Ha az ovónő panaszkodik, hogy ez történik, kérd meg vegye fel kamerával a gyerekeket és nézd meg a videót. Ha a gyerekek értelmes foglalkozásokat csinálnak, nem gondolkodnak azon, hogy verekedni kellene. Lehet érettebb mint a többi gyerek. Ne törd le, mert az életben nagy hasznát veheti annak, ami lehet hogy most így mutatkozik nála. A panaszkodás a legegyszerűbb. NIncs nyílt nap? Ne bántsd a gyereket. MIndig a felnőtt a hibás az ilyen viselkedésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!