Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok tanácsot, mert már...

Adnátok tanácsot, mert már kezdek megzakkanni? Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 hete kezdte el a bölcsit, a héten már ott is aludt. Az első héten nem volt gond, a héten viszont minden délutánunk/esténk katasztrófa! Olyan hisztiket lever, húzza a hajamat, csíp, pedig soha nem volt előtte ilyesmi! Amúgy is lég heves a vérmérséklete, de amit a héten csinált, kiverte a biztosítékot. Eddig nagyjából tudtam kezelni a hisztiket, de tegnap már arcon locsoltam vízzel!

Gondolom, hogy így vezeti le a feszkót, de ez meddig tart? Hogyan segíthetnék neki? Normális, hogy így viselkedik velem vagy esetleg keressünk fel szakembert? Amúgy szereti a bölcsit, de persze pityereg néha.

2011. szept. 16. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel "büntet", amiért beadtad a bölcsibe. Rájött, hogy ez nem átmeneti elválás, hanem hosszú távú, ezért hisztizik most. Iszonyatosan nehéz, de próbálj türelmes maradni. Minél jobban hisztizik, annál jobban szükséged lesz a türelmedre...
2011. szept. 16. 13:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg túlpörög napközben a bölcsiben, kifárad és ez délután jön ki rajta, mikor otthon van. Próbáld minél előbb letenni este aludni, könnyű vacsikat készíts és próbáljatok nyugodt játékokat, kézműves dolgokat, meséket nézni, hogy kicsit lenyugodjon. Semmi értelme ordibálni, csapkodni és arcul önteni. Ha hisztizik hagyd magára, vidd be a szobájába és hagyd, hogy ott egyedül megnyugodjon. Mondd neki, hogy ha megnyugodott kijöhet játszani, sétálni, vacsizni. Próbálj egy rendszert kialakítani a bölcsi után. Új helyzetek jelentkeztek, kizökkent egy megszokott sémából és szüksége van egy új, mindennapos rutinra. Az idővel jobb lesz. Nem tudom megmondani mikor, lehet, hogy már jövőhéten, de lehet, hogy csak 2 hónap múlva. Kitartás és sok türelem, megértés és szeretet!
2011. szept. 16. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Küldök egy blog-címet, itt balra lent regisztrálva kaphatsz bevált hisztikezelő tippeket:

[link]

Remélem, hamar túl lesztek ezen az időszakon.

2011. szept. 16. 13:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat és a linket!

Egyébként soha nem ütöttem még meg vagy ilyesmi és nem is szeretném, de annyira felhúzott, hogy ez is megfordult a fejemben sajnos... Tudom, hogy nem vezet sehová és nagyon ellenzem is, ezért szeretném megfelelően kezelni.

Amúgy ő attól, ha beküldöm a szobájába rendesen sokkot kap és olyan eszeveszetten visít...

2011. szept. 16. 14:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Majd abbahagyja, főleg, ha látja, hogy nem ér vele el nálad semmit és nem érdekled a visítása. Ha meg bereked a hangja a sok visítástól, akkor meg azért nem fog! :D Nyugi, ez rossz vicc volt, de tényleg nem kell vele foglalkozni, jobb mintha leállnál vele kiabálni, vagy próbálnál a kedvében járni, csak hogy ne visítson!
2011. szept. 16. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!