2 éves gyermeked mit eszik egy nap?
köszi :-) De nem azt jelenti, hogy ezt mind jó étvággyal meg is eszi! :-)) Én megcsinálom neki, és van, hogy két falatot eszik csak belőle.
Amit eddig mindig megevett, az a virsli, és még a tészta (sajttal vagy a husi szaftjával). A többit csak megcsinálom, és vagy eszik belőle, vagy nem. :-(
Na meg még mondjuk a banán, azt is szereti.
reggeli: tej, vagy kakaó kb. 1,5 dl, mellé kenyér, sajttal vagy felvágottal és valami zöldség vagy tea és kalács
tízórai: gyümölcs
ebéd: leves kb. 2 dl, és másodiknak vagy főzelék feltéttel, vagy husi+köret, vagy egytálétel
uzsonna: gyümölcs vagy joghurt
vacsora: virsli, kenyérrel majonézzel, vagy péksüti, vagy kenyér és felvágott vagy sajt és zöldség
26 hónapos fiam van, katasztrofálisan eszik.
Olyan jó olvasni, hogy a ti gyerekeiteket ilyeneket és ennyit esznek, az enyém ha a felét megenné már boldog lennék.
Hiába kínálom meg mindenféle kajával nem éhes és nem eszi meg, ha leülök vele enni akkor sem eszik. :S
Egy átlagos napunk így néz ki:
Reggelire egy fél joghurt. Minden reggel kínálom mással is, kenyér, felvágott, sajt, paradicsom, paprika, stb, de nem eszi meg. Nagy ritkán a párizsit és a virslit megeszi vagy egy paradicsomot magában. (a virslit úgy értem, hogy egy fél virslit, hát hatalmas mennyiség...)
10 óraira kínálom gyümölccsel, de 10-ből 8x nem eszi meg. Kínálom a reggeliről maradt fél pohár joghurttal és néha megeszi. Ha semmit nem eszik akkor adok neki egy túrórudit, azt nagy nehezen elnyammogja.
Ebéd: Általában többféle kaja is van itthon. Ma például maradt tegnapról palócgulyás, kínáltam nem ette meg. Csináltam főtt krumplit hagymás zsíron összetörtem azt is kínáltam neki fasírttal, de bele sem kóstolt. Ezen kívül sütöttem még magamnak fokhagymás tejben sült csirke mellet, mondanom sem kell azt sem ette meg.
Itt van 1 óra és még a reggeli joghurt van benne eddig.
Uzsonnázni 5-6 körül szokott az apjával, de nagyon ritkán eszik értékelhető mennyiséget. Kb egy paradicsomot meg egy fél paprikát eszik meg. Kenyeret, tésztákat, pékárut egyáltalán nem eszik. Húst nagyon ritkán, húskészítményt néha (virsli, felvágott) tejterméket és nyers zöldségeket minden nap. Mondhatni paradicsomon él a gyerek mert azon kívül nem nagyon eszik mást.
Vacsira mindig próbálkozom az ebéddel, ha nem evett ebédre semmit akkor meg szokta enni a vacsorát, de ha evett ebédre akár 1-2 kanál kaját is akkor este ugyan az már nem kell neki. Vacsorára szoktam főzni tejbegrízt vagy rizst, esetleg pudingot, de soha nem ette meg eddig.
Szóval ha jó napunk van akkor 3x eszik egy nap, ha rossz napunk van akkor kétszer, de volt már olyan, hogy egész nap nem evett semmit csak reggelire egy fél joghurtot.
Napközben szoktam kínálni édességgel is hátha azt megenné, de nem nagyon kell neki az sem. A nyalókán és a túrórudin kívül nem fogad el mást, csoki, csipsz ilyesmi kizárva, rájuk sem néz. Néha megeszi a pattogatott kukoricát és a pukit, de abból is csak azt a színeset. A tejjel úgy van, hogy néha szereti néha nem, van hogy egy héten keresztül minden nap megissza, utána meg akárhogy próbálom adni nem kell neki.
Érdekes, az én fiam is csak úgy hajlandó enni, ha rá sem nézünk, sőt, lehetőleg kimegyünk a látóteréből. Ha ott ülök mellette, és próbálnám adogatni, akkor kifeszíti magát, elfordul, hisztit csap. Ha kiteszem elé kis tányérban az ételt, és visszamegyek a konyhába, akkor először nézegeti, beletúrkál, majd elkezdi eszegetni. Szépen tud már enni evőeszközzel, de sokszor mégis kézzel eszik, még a levesből is kézzel szedegeti ki a tésztát, husidarabokat, krumplit. eleinte erőltettem az evőeszközös evést, amivel azt értem el, hogy utána hozzá sem nyúlt már az ételhez. Se evőeszközzel, se anélkül. Úgyhogy most már ráhagyom, egyen, ahogy akar, csak egyen!!!
Ha olyanja van, úgy kieszi a levest a tányérból kanállal, hogy egy csepp se cseppen a ruhájára (előkéje nincs, nem tűri meg magán).
A közös családi evések is úgy néznek ki, hogy mi (apa, anya, nagytesó) kedélyesen eltrécselünk evés közben, a kicsi (22 hónapos) meg csak az evésre koncentrál, belapátolja, amennyit kért (ez vagy két falat, vagy normál adag), aztán kész, vége az evésnek, mehetünk....ha biztatom, hogy kicsit ebből még, kicsit abból még, kóstolja meg legalább....akkor még a tányért is eltolja maga elől, és száll is ki az etetőszékből ellentmondást nem tűrve.
Én vagyok a 26 hónapos rossz evő anyuja.
Én is kipróbáltam már, hogy ott hagyom hagy egyen egyedül, de nem eszik akkor sem. Volt olyan, hogy hallottam, hogy turkál a kajában meg hallottam, hogy kopog a kanál gondoltam eszik, de nem... Arra mentem vissza, hogy ki van kenve az asztal :D Szóval biztos, hogy nem éhes, inkább játszik az étellel mint egyen.
Hogy milyen súlyban van? Hát eleve kis növésű, ő a legkisebb a korcsoportjában, a nála fiatalabb gyerekek is nagyobbak mint ő és vékonyka is, látszanak a bordái. Mondjuk most mintha hízott volna egy ici-picit. 86 cm és 11 és fél kg. Hogy mitől hízott azt nem tudom... Talán attól, hogy mostanában egy kicsit gyakrabban megitta a tejet és már hajlandó a téliszalámis macisajtot is megenni nem csak a simát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!