3 éves gyereknél hány foktól csillapítanál lázat?
Kedves utolsó! Ezt meg honnan vetted??? A 38 fok már bizony láz, akárhány éves is az ember! Gondolom, a kérdező nem végbélben mérte a 3 évese lázát. Az ott mért értékből kell fél fokot levonni, hogy megkapd a gyerek hőjét. De még úgy is 38 foktól csillapítunk (azaz a végbélben mért 38.5-től). [link]
Napközben 38-nál kezdek lázcsillapítani.
Éjszaka, azaz lefekvéskor már 37,7-nél, hogy nyugodtabban aludjon ő is, meg talán én is....bár így is nézem, nem meleg-e, de így legalább valamennyire biztos vagyok benne, hogy egy ideig nem ugrik ki a láza észrevétlenül.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Popsiban mérem, mert csak ott hagyja, de a levont értéket írtam, mindig azzal számolok.
Elalvás után többször nyugtalanul ébredt és bár a láza nem ment följebb, a testét forrónak éreztem, szerintem elindult volna felfelé, így adtam egy kúpot. Utána még picit vergődött, de aztán szépen nyugodtan aludt reggelig, most láztalan!
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
A láz az immunrendszerünk alapvető védekező mechanizmusa. A gyógyszeripar meg mumust csinált belőle, hogy eladhassák a sok szarukat. Gratulálok annak, aki 38 meg 38.5 fokos testhőmérsékletnél bedrogozva a gyerekét leállítja a gyerek immunrendszerét. Arra senki sem gondolt, hogy a láz nem betegség, tehát nem kell védekezni ellene? (Persze nem a 42 fokosról beszélek, ami már olyan fajta reakció, ami a szervezet saját túlélését veszélyeztetheti..) Sok anyuka odáig lázcsillapítózza a gyerekét, hogy sok fiatal felnőtt és gyerek szervezete mára már elfelejtette ezt a funkcióját. Ők már nem lázasodnak be többet, legalábbis nem olyan hamar. Magyarán tönkre ment a immunrendszerük. Nem baj, a lázat mumusnak beállító kampány sikeres volt. Állandó piacot teremtett magának a gyógyszeripar.
A javaslatom, hogy 39 fokig hagyjuk. Ez még az aggódósabb szülőknek is talán belefér. (Bár egészséges szervezet ~39.5 fölé úgysem engedi a lázat.) Fölötte hűtőfürdő, de a cél akkor sem a 37 alatti, hanem a 39 alatti testhőmérséklet. Vitamin (természetes) és víz utánpótlás persze nagyon fontos, a kaját meg ne erőltessük, ne terheljük emésztéssel a szervezetet. Hadd fordítsa a gyerek minden energiáját a gyógyulásra. Nem fog 2-3 nap alatt éhenhalni, sokukra meg kifejezetten rá is fér egy kis diéta...
Sok bedrogozatlan, egészséges immunrendszerrel rendelkező gyereket kívánok mindenkinek! Lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!