Tényleg ennyire nem megy nekem az anyaság? Bővebben lent.
2 éves lesz a fiam 1 hónap múlva. Napok óta meg van fázva, és nagyon folyik az orra, ezért többször kell kiszívnom porszívóval amit utál, miután végeztünk még hosszú percekig ordít nem tudom megnyugtatni. És ez naponta többször. Ha bármit tiltok neki azonnal földhöz vágja magát és ordít. Aztán megint folyik az orra és kezdődik minden elölről. Próbálom szépen elmagyarázni vagy mondani ha vmit nem szabad, de nem figyel rám és csak megint rákezdi. És ekkor már nálam is szakad a cérna, és kiabálni kezdek vele. Ráadásul egy udvarban lakunk anyámékkal aki persze minden hangos szóra rohan át és közli hogy ezt nem csinálhatom a gyerekkel és menjek orvoshoz. Ma nagyon kiborultam. Egy önálló gondolatom sem lehet a saját gyermekem nevelésével kapcsolatban mert vki mindig ellát vmi "jótanáccsal".
Hogyan kezelitek ezeket a helyzeteket ha volt vki hasonlóban? Már azt érzem rossz anya vagyok, és semmire sem vagyok jó, mert csak ezt hallom nap mint nap.
Kedves Utolsó, nagyon köszönöm a válaszod.
Én is már mondtam neki hogy nyugodtan szívja ki magának oda is adom néha csinálja is kicsit akkor ok de van mikor ez sem hat csak ordít. Mint pl. ma. Ma nagyon nehezen bírtam vele egész nap. Most alszik. Egyem meg a szívét, de nagyon ki tud hozni a sodromból. És igen, az a baj hogy anyám csak rátesz egy lapáttal és ha addig nem is ordítottam ahogy beteszi a lábát és elkezd oktatni nagyon felmegy a pumpám na és aztán akkor leszek csak igazán ideges. 31 éves vagyok, és még mindig úgy kezel mint egy gyereket. Ebbe nagyon bele lehet fáradni. És igen, sajnos ettől nagyon hülyének érzem magam, és úgy gondolom lehet neki van igaza ha ennyire mondja és nem jól nevelem a Fiam. Aki úgy gondolom ugyanúgy szeret annak ellenére ha néha megdorgálom...
Hidd el közel sem vagy annyira rossz, mint azt érzed. Emberek vagyunk, követünk el hibákat ez tény. De az is tény, ha valaki folyamatosan azt szapulja feléd, hogy semmi nem jó, amit csinálsz, mert ő mindent jobban tud, akkor egy idő után sokkal-sokkal rosszabbnak érzed magad a valóságosnál! Anyukádat mindenképpen le kell állítanod, ebből nem szabad engedni!
Orrszívás: nálunk sem egyik napról a másikra ment ez, hogy magának szívta. Eleinte úgy volt mint nálatok, néha csinálta, néha nem akarta. De egy idő után ráállt. Hasznos lenne, ha valami ismerős előtt szívnátok, nálunk feljött az egyik házban lakó hölgy, mert pl. előtte nem mert "hisztizni", hanem szépen szívta magának az orrát, megmutatta, milyen ügyes. Ha nálatok megoldható, próbálj szomszéd vagy barátnő segítségét kérni, hogy hátha neki megcsinálja. Bár ehhez nem ismerem a fiad, hogy milyen típus.
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!