Gyes ideje alatt kivehetem a cégnél a felgyűlt szabijaimat?
6. ToDó 2010-04-15 14:46
Szia!
Ki lehet venni gyes alatt is. Ez tuti. Én is így csinálom majd.
Szeptembertől megy bölcsibe a lányom, én meg hivatalosan júliustól dolgozom. Van 3 hónap szabim, először azt töltöm le és ténylegesen októbertől dolgozom.
(válasz gréticica 2. hozzászólására)
5. gréticica 2010-04-15 14:39
Merthogy? Nálad mi a helyzet?
(válasz vviki2 4. hozzászólására)
4. vviki2 2010-04-15 14:29
Ha mégsem így van, akkor én is megszívom. . . :-S
(válasz vviki2 3. hozzászólására)
3. vviki2 2010-04-15 14:28
Igen, ki lehet venni. Jogszabályt nem ismerem. . .
2. gréticica 2010-04-15 14:26
Közel 4 hónapja Gyes-en vagyok, azelőtt – a kislányom 2. születésnajáig – Gyed-en voltam. Szeptemberben készülök visszamenni dolgozni a Gyes mellett 8 órában, így már most kértem a főnököm, hogy számolják ki a felgyülemlett szabadságaimat (táppénz, Gyes, Gyed alatt). Felvetettem, hogy ki szeretném venni az eddigi szabikat szeptemberi munkábaállásom előtt.
A Gyes-em ezév december 28-án telik le, akkor lesz 3 éves a lányom.
Azonban a napokban az interneten böngészve azt olvastam valahol, hogy a felgyűlt szabadságokat csak a Gyes letelte után lehet kivenni…
Ez valóban így van? Ha igen, akkor tudna valaki jogszabályt mondani?
1. gréticica 2010-04-15 14:26
Gyes mellett szeretnék munkába állni, kivehetem a Gyes lejárta előtt az eddigi szabikat?
Vagy ez nem teljesen legális? mert ha igen mért ne lehetne ha jogszabály van róla
ilyenre amugy nemtudom hogy lehetne rákeresni
de google ban léne
gyes alat kivet szabadság
talán igy és mögé a jogszabály
de hátha jön valaki aki tudja:)
1 Hónapja azok nem tudják akiknek kelene
hát akor sok eredmény nem igen lesz:(
nincs neten jogszabály gyüjtemény
vagy az hivatalosan nem publikus pedig az kéne hogy legyen
voltál netán önkormányzatnál is? ot minden felével foglalkoznak csak tudniuk kel
ha már 1 hónapja ezt kutatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!