Mit tehetnék még két éves fiam hisztije ellen? Tegnap még azt is mondta, szomorú, mert apa a kezére ütött. És ez nem volt igaz! Következetesen neveljük, de ha nem teheti, amit akar, akcióba kezd. Tiltást nem fogad el.
Nálunk talán most kezdődik, 19 hós és már félek előre! Ma a fogkrémet akarta állandóan a fogkefére tetetni, a 4. után mondtam, hogy ez volt az utolsó, meg bla-bla, üvöltve vittem be a fürdőkádból, megette volna az egész tubussal, ha ott maradunk. Persze fel sem lehetett öltöztetni, tekergett, üvöltött, cifrázta a sírást. Letettem meztelen, hogy akkor menjen, én meg beültem tv elé, hogy tombolja ki magát. Kis idő után odajött és folytattuk az öltözést, persze sírdogált, de együttműködőtt volt, én meg mondókáztam neki, bettetm az ágyába, tápszer és megnyugodott, de félek, ez még csak a kezdet.
Nálunk is egyre nehezebben viseli a tiltást.
22.30-as:
Nálunk ugyanez megy minden egyes fürdéskor! Enyém 3 éves.
Fürdés előtt ő még pisil.. legalább 10 percig a kádban.. ha ki akarom venni, ordít, hisztizik, csapkod. Öltöztetni, törölgetni nem lehet, mert tekereg, elnevetgél, közben hátra húzza magát.
Nemrég került le róla a pelus nappalra. Éjszakára még van tépőzáras pelus bodyval, hogy ne vegye le, így még bonyolultabb az öltözés. Most az esti procedúrát még azzal cifrázza, hogy miután felöltöztetem, kb. 2 perc alatt bekerül az ágyba, és legalább 3x egymás után (persze szigorúan öltözés és ágyba kerülés után) kitalálja, hogy neki pisilnie kell. Ma a 3. után már meguntam, mert persze nem jött neki semmi, csak szórakozott a wc-n ülve. Volt ám hiszti, meg dobálta magát az ágyban.
Megnyugtató, hogy nemcsak nálunk megy ez.
Én eléggé kivagyok már tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!