Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék még két éves...

Mit tehetnék még két éves fiam hisztije ellen? Tegnap még azt is mondta, szomorú, mert apa a kezére ütött. És ez nem volt igaz! Következetesen neveljük, de ha nem teheti, amit akar, akcióba kezd. Tiltást nem fogad el.

Figyelt kérdés
Dobálja magát,földre hasalva sír,és azt mondogatja,nemnemnemnem.Se beszéd,se kérdés nem jut el hozzá.Gyengéd és vizes megoldás sem vált be. Segítsetek!
2011. szept. 3. 20:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nálunk talán most kezdődik, 19 hós és már félek előre! Ma a fogkrémet akarta állandóan a fogkefére tetetni, a 4. után mondtam, hogy ez volt az utolsó, meg bla-bla, üvöltve vittem be a fürdőkádból, megette volna az egész tubussal, ha ott maradunk. Persze fel sem lehetett öltöztetni, tekergett, üvöltött, cifrázta a sírást. Letettem meztelen, hogy akkor menjen, én meg beültem tv elé, hogy tombolja ki magát. Kis idő után odajött és folytattuk az öltözést, persze sírdogált, de együttműködőtt volt, én meg mondókáztam neki, bettetm az ágyába, tápszer és megnyugodott, de félek, ez még csak a kezdet.

Nálunk is egyre nehezebben viseli a tiltást.

2011. szept. 3. 22:30
 12/17 anonim ***** válasza:
22:30-as vagyok, én is kipróbálom majd az eltűnös trükköt, úgyis nagyon szeret mostanában bújócskázni. :)
2011. szept. 3. 22:32
 13/17 anonim ***** válasza:

22.30-as:

Nálunk ugyanez megy minden egyes fürdéskor! Enyém 3 éves.

Fürdés előtt ő még pisil.. legalább 10 percig a kádban.. ha ki akarom venni, ordít, hisztizik, csapkod. Öltöztetni, törölgetni nem lehet, mert tekereg, elnevetgél, közben hátra húzza magát.

Nemrég került le róla a pelus nappalra. Éjszakára még van tépőzáras pelus bodyval, hogy ne vegye le, így még bonyolultabb az öltözés. Most az esti procedúrát még azzal cifrázza, hogy miután felöltöztetem, kb. 2 perc alatt bekerül az ágyba, és legalább 3x egymás után (persze szigorúan öltözés és ágyba kerülés után) kitalálja, hogy neki pisilnie kell. Ma a 3. után már meguntam, mert persze nem jött neki semmi, csak szórakozott a wc-n ülve. Volt ám hiszti, meg dobálta magát az ágyban.

Megnyugtató, hogy nemcsak nálunk megy ez.

Én eléggé kivagyok már tőle.

2011. szept. 3. 23:22
 14/17 anonim ***** válasza:
nálunk több módszer vált be,az egyik az elterelés,amire tudom hogy ugrik,vagy hisztizni fog,azt kerülöm,a másik a nem figyelés,ha visitott valamiért egyszer kétszer mondtam neki,miért nem lehet amit akar,aztán magára hagytam,fél perc múlva már csend is volt,aztán a humor is sokat segített,ha nem hagytam magam felhúzni hanem inkább viccesre vettem.pl egyszer nagyon erősen elkezdett toporzékolni,és közben visított,én meg odamentem és nevetve mondtam neki,jaj nagyon fog fájni a lábad ha ilyen erővel ütöd magad,ezen aztán ő is elkezdett nevetni.ami még segíthet az az hogy mindig gondom neki pl a kocsiba üléskor,hogy ezt ég megcsinálhatja de ez az utolsó aztán menni kell.aztán amikor tényleg az utolsó akkor elhozod onnan és nem baj ha sír,nagyon hamar megtanulják,hogy azért nekik is lehet csinálni dolgokat de van határ.
2011. szept. 4. 07:24
 15/17 anonim ***** válasza:
07:24-nek, én mondtam tegnap neki, hogy ez volt az utolsó fogkrém, de semmi hatása. Talán még régebben ért valamit, ha így jeleztem neki. Meg ha pl. lent vagyunk a játszón, akkor is szoktam mondani, hogy nemsokára megyünk, még egy picit játszhat, szóval felvezetem neki, legalábbis próbálom. De mostanában, mintha kicserélték volna, vannak olyan szituációk, hogy nem ismerek rá. Remélem nincs semmi baja, már ez is eszembe jutott.
2011. szept. 4. 07:43
 16/17 anonim ***** válasza:
7,24-es vagyok.biztos hogy nincs baja,de próbálkoznak a fiam is.én van hogy 3*szolok hogy na nemsokára vége el fogom venni,vagy el kell indulni vagy stb.és amikor vége akkor tényleg vége,van hogy próbálkozik de nem baj ha kitartasz előbb utóbb ismét visszaáll majd,nálunk legalábbis visszaállt.okosak és keresik a kiskapukat és mivel valljuk be mi sem vagyunk mindig egyformák igy ők is változnak.csak kitartás kell.
2011. szept. 4. 08:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Köszi! :) Ma is volt műsor, itthon volt a párom és hát nem bírtuk ki, elnevettük magunkat, olyan műsort csinált. Döbbenet egyébként.
2011. szept. 4. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!