Hétvégi programotok kisgyerekekkel?
Mi Szegedtől 1 órára lakunk.
A férjem dolgozik, mi pedig a gyerekkel (21 hónapos) elvonatozunk Szegedre egy barátunkhoz. Kimegyünk a Halászlé Fesztiválra, játszóterezünk és bevásárolunk, majd estefele hazajövünk. Viszem a babakocsit, abban aludni is tud a gyerkőc.
Holnap nálunk mamás nap lesz, azaz jön mama. Én meg végre főzhetek, süthetek kedvemre, egy kis takarítást terveztem még be. A gyerekemnek ilyenkor úgyis csak akkor jut eszembe, hogy anyja is van, mikor éhes, álmos vagy elesett.
Nekem mára a semmittevés a programom :) A férjem elment a gyerekkel anyóshoz, csak este jönnek haza, én addig kicsit henyélek itthon :)
Holnap viszont megyünk kirándulni. Annyi jó kirándulóhely van a környéken, mint a tenger, az idő is tökéletesen megfelel erre.
3 és 1.5 évesek a gyerekeim. Egy átlagos hétközbeni nap kb úgy néz ki, hogy reggel felcihelődünk és kb 8 körül elindulunk vásárolni majd játszóterezni. KB 10-re érünk haza, akkor már úgyis rettentő meleg van, nem aszaolom őket tovább odakint, így itthon játszanak, míg én kicsit összepakolok/teregetek stb és ha épp soron van, akkor megfőzök (2-3 naponta szoktam, többfélét, nagy adagokat, és sokat fagyasztok, szóval van, hogy csak előveszem megmelegedni). Fél 12 ebéd, kicsi alszik 12-től, nagy negyed-félórával később.
Ébredés után szoktunk menni erre-arra, sok bevált "programunk" van. Pl: elbuszozunk a város másik végébe , ott egy kis játszózás egy új helyen és hazabuszozás (imádnak utazni, kb 10-15 perces menet egy forduló, van, hogy kérésükre többet is fordulunk XD); kiadós sétával elmegyünk a vasútállomásra és vonatokat nézegetünk, néha a közeli büfében lángosozunk is; elmegyünk a piacra, ahol ilyen pénzbedobós játékjárművek vannak, persze nem dobálunk bele, de így is legalább egy órát szoktak rajtuk ücsörögni és nagyon élvezik, alig lehet hazaindulni velük; lemegyünk a közeli parkba, piknik néven kipakoljuk az uzsit, vagy csak labdázunk, kavicsokat hajigálunk a patakba, hajót úsztatunk, mókusra vadászunk, fára mászunk stb, évszaktól függően terméseket/levelet/virágot gyűjtünk hogy aztán otthon kézműveskedjünk velük. Esős időben külön program a tócsbúvárkodás gumicsizmában, kedvenc helyük ilyenkor is a park gödrös ösvényei; a városban van strand, oda is kimegyünk néha így délután pár órára; Ismerősök naaaagy gyümölcsös-veteményes kertjébe kimegyünk és míg a gyerkőcök egy felnőtt felügyelete mellett vígan elvannak, addig a többi felnőtt elvégzi az aktuális kerti munkákat, innen szokott lenni friss bio gyümölcsönk/zöldségünk és közben a kölkök is jól szórakoznak a levegőn. Ja, meg lekvárbefőzés, befőttelrakás is itteni közös program; és ha más nincs, akkor marad a délutáni játszóterezés.
De nemsoká kezdik az ovit-bölcsit én meg a munkát, és akkor más világ jön ránk, eleve ugye megnyírbálódik a szabadidő, és délutánonkénti "programnak" marad a közeli park vagy játszótér, messzebb ritkán jutunk majd el, ha vacsira haza is akarunk érni :S Illetve hétvégére maradnának a progik, de hétvégén meg annyifelé kell szakadnunk, hogy nemtom hogy fogom megoldani, hogy a nagyszülőknek is jusson az unokáikból (mindenki külön él), meg nekünk is a gyerekeinkből, meg azért pihenhessenek is, de történjen is valami értelmes velük hétvégénte, plusz barátok, távolabbi rokonok stb.... hát nemtom hogy lesz, amúgy is olyan nagy félelmem ez az egész újbóli munkábaállás :S Remélem kevésbé sínylik majd meg, mint gondolom mostani fejjel. De a kérdésre visszatérve: az tuti, hogy nem fogok tudni ennyiféle házonkívüli progit prezentálni nekik.
6-kor értünk haza 4 éves kislányommal a barátnőmtől.Áthívtak du. sütögetni, meg a kislányom és az övé pancsoltak egy kicsit.
Nemsokára jön át aludni anyukám és vigyáz a két kislányra , amég a barátnőmmel éjszakázunk :-)
Holnap pedig kókuszgolyót csinálunk az exemmel és a kicsinkkel, utána megyünk vásárolgatni.
29.N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!