Most tényleg mért nem járhat rendesen óvodába a Lányom?
Májusba töltötte a Lányom a 3. életévét, a Fiam 17 hónapos.
Alap járaton úgy gondoltam, hogy csak fél napos lenne a Nagylány az oviba és délben elhoztam volna szeptember 1-től.
De az élet közbe szólt, mert úgy néz ki a Páromat gerincsérv kiszakadással kezelni kell, még nem tudjuk, hogy műtét, vagy nem műtét, a lényeg, hogy nem tud emelni, járni is csak nehezen, mert a lábai zsibbadnak, és hát, nem szeretném, ha lebénulna.
Miután egy helyen dolgoztunk mielőtt eljöttem szülni, ezért én bejárok helyette dolgozni, plusz még az otthoniak is rajtam vannak.
Az oviban meg most furcsán néznek rám, hogy miért szeretném a gyereket egész napra bent hagyni, amikor otthon vagyok a kicsivel.
Én meg mondtam, hogy nem vagyok otthon, mert dolgozom, csak pénzt nem kapok érte.
A Nagyszülők dolgoznak, de az Apai részről sokat segítenek, de 30 km-re vannak, mindennap átautózni se bírnánk anyagilag, az én szüleim meg Pestiek 120 km ők is dolgoznak.
Ja és amilyen hamar a Fiamat is a bölcsődébe szeretném adni. Mert nem biztos, hogy a Nagyszülők tudnak rájuk vigyázni, mindig.
Ti mit tennétek a helyembe?
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat!
Nem a Dadusokkal nincs gondom, csak az egyik Óvónéni néz rám mindig nagyon furcsán.
Majd hétfőn megpróbálok beszélni vele és elmondani mindent.
Csak a beszoktatásnál, úgy volt megbeszélve, hogy reggel minél kevesebb időt töltsek ott, nehogy meggondolja magát a Lánykám és sírni kezdjen.
Amúgy egyszer nem sírt az ovi miatt, sőt mindennap várta, extra könnyen beszokott.
A Fiammal lesznek szerintem inkább nehezebb napok, mert ő egy sokkal érzékenyebb gyerkőc, a Lányom mindig is egy vagány volt születése óta.
Talán abból is adódik ez a két különbség a két gyermek között, mert a Lánnyal végig dolgoztam a terhességet és sokat voltunk babakocsival bent a boltba, séták alkalmával meglátogattuk Apát.
Míg a Fiammal az utolsó 8 hetet végig feküdnöm kellett, mert a 32 héten vérezni kezdtem. Aztán a születése után már nem annyit tudtunk sétálni mint a Lánykámmal, mert nem vettünk ikerkocsit, hanem rövidebbeket sétáltunk, hogy a Lánykám is bírja a tempót.
Köszönöm a válaszaitokat, hétfőn beszélek az Óvónőkkel, s megírom mi volt a válasz!
Szép hétvégét kívánok Nektek!
Sziasztok!
Voltunk az Oviba, hát a Lánykám, ma nagyon nem akart menni, de szerencsére nem sírt!
Kihívtam az egyik Óvónénit és elmondtam, hogy a Páromnak gerincsérv gyanúja van, nekem dolgozni kell menni, mondta, hogy rendben van, köszöni, hogy szóltam és figyelnek, ha valami baja lesz a Kislánynak (pl. elkezdene, csak úgy sírni), akkor megnyugtatják, és hogy maradhat míg dolgozom.
Kisebbet, meg be kéne valahogy szoktatni a bölcsibe, attól is félek mi lesz vele, mennyire fogja szeretni, vagy nem szeretni...
Sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!