Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A fiam visszafejlődik vagy ez...

A fiam visszafejlődik vagy ez életkori dac?

Figyelt kérdés

Két évesen simán elszámolt 20-ig. Tudott vagy egy tucat mondókát.

Most négy évesen nem tud (vagy nem akar) elszámolni 10-ig sem, és max 1-2 mondókát-éneket hajlandó ismételgetni (köztük a Mizu-mizu szörnyűséget).

Tényleg elfelejtette amit korábban tudott vagy csak velem (vagy ki tudja kivel) dacol, amikor újra és újra elrontja a számolást és belesül a Pál-Kata-Péterbe...

Szerintetek?

2011. aug. 28. 16:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
én is úgy gondolom amint a pedagógus válaszoló.egy 2 éves gyerek olyan mint a szivacs,ha anyukát a telefonkönyv érdekli és mondogatja naponta akkor azt fogja megtanulni,de nem biztos,hogy 2 év múlva is tudja.rengeteg infó rögzül nekik,és sok tudatos sok nem.de ha jol belegondolsz igy van ez nálunk is,hol emlékszünk mi már arra mit tanultunk az iskola 4.osztályába?de annál több infót tudunk más dolgokról,amiket az életünk részévé tettünk,de ha nagyon akarnánk egy idő után előjönne a sok régi infó is,az agy már csak ilyen.A fiad nagyon ügyes,és azért mert most nem számol el 20 ig még nem biztos hogy visszafejlődött,hisz mennyi sok infót tanult meg azóta.az állatokról,az emberekről,az autókról,a világról.más más szemszögből nézve mind új neki.csak énekelgess,mondókázz neki,és szerintem egyszer csak előjön a sok régi tudás is.
2011. aug. 28. 17:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos, muszáj kérdenem: Hát Csernusnak van gyereke?:)

De egyébként ez is részben lehet igaz, de mindig egy középutat kell találni. Azt nem írom, hogy kapd ölbe és 4szer járd vele körbe a szobát, hogy "jajjjjjjj de ügyes vagy!" csak dicsérd meg, vagy jobba írva támogasd abban, amit már tud, és amit (még) nem! Ne ajnározd, az sem jó, igazad van!

Plusz azok a bizonyos szavak ne hangozzanak el, hogy "bezzeg ezt már 2 éves korodban ..." meg a "Danika már 5 mondókat tud folyékonyan, te meg..." .

2011. aug. 28. 17:35
 13/15 A kérdező kommentje:

Ott a pont.

Közben lenyugodtam. Hazatértek a focipályáról és most kalózosat játszunk. Tegnap látta a Pán Pétert és most az egész családnak kiosztotta a szerepeket. Megyek beállok matróznak :)

Köszönöm a tanácsokat!

2011. aug. 28. 17:50
 14/15 anonim ***** válasza:
De igen rávágja hogy 7 kisautó van,nem vitatkozom .....
2011. aug. 28. 22:55
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen én is emlékszem, amikor azokat a számolgatós könyvecskéket lapozgatta (tudjátok egy pillangó, kettő cica, három paci etc...), simán mondta, hogy mennyiből hányat lát ránézésre, aztán egyesével is a kis ujjával rábökve végig is számolta őket...

Lehet ez is olyan, mint a beszédkészség. Kinél előbb, kinél utóbb fejlődik ki.

A fiam viszont a rajzkészségben van nagyon lemaradva. Még most sem tud mást, csak össze-vissza firkálni...semmivel sem jobban, mint másfél évesen...(na persze én sem jutottam soha túl a pálcikaembereken)

2011. aug. 29. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!