A fiam visszafejlődik vagy ez életkori dac?
Két évesen simán elszámolt 20-ig. Tudott vagy egy tucat mondókát.
Most négy évesen nem tud (vagy nem akar) elszámolni 10-ig sem, és max 1-2 mondókát-éneket hajlandó ismételgetni (köztük a Mizu-mizu szörnyűséget).
Tényleg elfelejtette amit korábban tudott vagy csak velem (vagy ki tudja kivel) dacol, amikor újra és újra elrontja a számolást és belesül a Pál-Kata-Péterbe...
Szerintetek?
Nagyon fontos, muszáj kérdenem: Hát Csernusnak van gyereke?:)
De egyébként ez is részben lehet igaz, de mindig egy középutat kell találni. Azt nem írom, hogy kapd ölbe és 4szer járd vele körbe a szobát, hogy "jajjjjjjj de ügyes vagy!" csak dicsérd meg, vagy jobba írva támogasd abban, amit már tud, és amit (még) nem! Ne ajnározd, az sem jó, igazad van!
Plusz azok a bizonyos szavak ne hangozzanak el, hogy "bezzeg ezt már 2 éves korodban ..." meg a "Danika már 5 mondókat tud folyékonyan, te meg..." .
Ott a pont.
Közben lenyugodtam. Hazatértek a focipályáról és most kalózosat játszunk. Tegnap látta a Pán Pétert és most az egész családnak kiosztotta a szerepeket. Megyek beállok matróznak :)
Köszönöm a tanácsokat!
Igen én is emlékszem, amikor azokat a számolgatós könyvecskéket lapozgatta (tudjátok egy pillangó, kettő cica, három paci etc...), simán mondta, hogy mennyiből hányat lát ránézésre, aztán egyesével is a kis ujjával rábökve végig is számolta őket...
Lehet ez is olyan, mint a beszédkészség. Kinél előbb, kinél utóbb fejlődik ki.
A fiam viszont a rajzkészségben van nagyon lemaradva. Még most sem tud mást, csak össze-vissza firkálni...semmivel sem jobban, mint másfél évesen...(na persze én sem jutottam soha túl a pálcikaembereken)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!