Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel és miből esznek az...

Mivel és miből esznek az ovisok nálatok?

Figyelt kérdés
Mostanában lett ovis a fiam és meséli , hogy náluk nincs kés pl: a rántotthúshoz( jó , ezt még elfogadom ) és a mélytányérban a, amiből a levest ették abból eszik a másodikat is , ha egy kicsit leveses maradt nem számít ! Közben a faliujságon ki van írva , hogy ne menjek be a mosdóba a gyerekem után aki még nem tudja rendesen kitörölni a popsiát , meg betűrni a derekát . Mikor erre rákérdeztem azt mondták hogy az ÁNTSZ miatt ! A leveses tányér úgy látszik nem zavarja az ÁNTSZ-t .
2009. ápr. 18. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:
nálunk külön tányérbol megy a második és a mosdoba is bemehetnék ha szeretnék de hál'égnek nincs rá szükség.A kést itt nagycsoporttol használják majd önnálloan,most középsös a lányom
2009. ápr. 18. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Az enyémek falusi oviba járnak, de a levest azért külön tányérban kapják. A kiscsoportosoknál a 4 év felettiek már villát is kapnak.

Az hogy ne menj be utcai cipővel, minden oviban ki van írva- tényleg nem szabad, a gyerekek is csak váltócipőben vannak bent.

Popsitörlés: sajnos ez elég sokáig gond, ne tudd meg, ha kisfiam egyedül kakil, miylen gatyával jön haza... Sok a gyerek, kevés a dadus (mert ugye az óvónéni nem töröl feneket).Ez ellen nem lehet tenni, egyszer csak mmegtanulják maguknak kitörölni...

2009. ápr. 18. 15:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk, szintén kisfalusi oviban, külön tányér van a levesnek és a másodiknak, mindig is így volt. Kést a középsősök és a nagyok kapnak, persze nem igazán éles kések, jórészt a konyhán felszelik már nekik a húst, csak azért mégis,hogy gyakorolják, mert van, aki ezeket a dolgokat otthon nem tanulná sosem. Cipőben nálunk sem igazán lehet bemenni, csak ha szülői értekezlet van, mert akkor utánunk mindjárt feltakarítanak. Itt sem törlik meg a gyerekek popsiját, csak a legkisebbeknek segítenek, lányom, mikor 4-5 éves volt, nem is szeretett ott kakilni, mert itthon mi mindig segítettünk neki ebben, de valóban, muszáj megtanulniuk, mert ott csak kikéretőznek, és nem megy ki velük minden alkalommal a dajka sem.
2009. ápr. 18. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Én falusi oviba jártam mert anyum ott volt a doki mellett asszisztens és irtó édesek voltak,pedig 2en voltak egy csoportban(emlékeim szerint) és elég sok gyerek jutott rájuk.

Mi is rendesen kaptunk 2 tányérból és szerintem nekünk felvágták a husit evés előtt és persze midnen olyat amihez kés kellett.A wc pedig,nekem szerencsére nem volt ilyen bajom,mert megtanultam ovi előtt rendesen kitörölni:)de emlékszem,hogy volt olyan,hogy más gyerekeknek ki kellett,de az ovónéni megcsinálta.

Azért felháborító,h egyes ovikban mit megnem engednek maguknak,persze tudom,h sok a gyerek,de érdekes,h nálunk mindenkire jutott idő,pedig tényleg sokan voltunk

2009. ápr. 19. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!