Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, ha muszáj lenne...

Anyukák, ha muszáj lenne bevállalnátok?

Figyelt kérdés

Már eldöntöttem, csak kíváncsiságból kérdezem. Kisfiam 2éves 2hós nemsokára kezdi a bölcsit, nekem pedig vissza kell mennem dolgozni. Csak három nap egy hétből ,de reggeltől estig, még lehet alvásidőre sem érek haza maximum egyszer a 3 napból. Másik városban van a mhelyem. Elvan az apukájával, sokat játszanak, szereti ha ő eteti, fürdeti, de ha alvásról van szó én kellek neki. Még hosszabb időre nem volt tőlem távol, csak kb. 3-4 órát. Az anyum szerint megszokja a gyerkőc, a védőnő szerint is, de pl volt olyan aki azt mondta nagyon gáz és nem élnek vmi szépen, munkanélküli a nő férje.

Én ismerem a gyerekem a legjobban,nagyon anyás, tudom hogy nagyon nehéz lesz neki az 'elválás' ,állandóan mondom neki hogy anya majd megy dolgozni és veszek neki ezt, azt... .

Azok az anyukák, akik normális munkaidőbe melóznak , napi 8órát ők is megoldják vhogy , a ti gyerkőcötöknek is biztos nehéz volt az új 'korszak', meg azoknak is akik össze-vissza dolgoznak, de ez az élet rendje.

A színvonalat meg ha nem elég nekünk emelni kell, hogy jobb legyen a családnak. Hasonló helyzetben vki?

2011. aug. 27. 15:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Én vállaltam, még többet is. A gyerekkel sokat is lehet foglalkozni, nem egyszerű, de lehet.

Nem vagyunk szegények, de ha nem dolgozok, akkor ma nem itt lennénk. A mai helyzetben így is nehéz boldogulni és azt mondják rosszabb lesz. Szerettünk volna gyereket, de már akkor tudtam, hogy nincs rá tisztán 3 évem. Ettől nem vagyok rosszabb anya.

Aki megteheti maradjon. Én visszamentem dolgozni, hogy ne egy panelban kelljen felnevelni a gyerekem.

Sokkal rosszabb anyának tartom azt, aki még úgy sem megy vissza dolgozni, hogy a mindennapi megélhetés a gond, mert őneki van 3 éve. Gratulálok.

2011. aug. 27. 15:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is voltam mnélküli, nem akarok ezzel senkit bántani,tudom miyen rossz meló nélkül lenni. Aki megjegyezte, h milyen gáz ilyet elvállalni nem jól hangzott a szájából, mert olyan anyuka,aki teszi magát és nincs mire.
2011. aug. 27. 15:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi az elsőnek! :)
2011. aug. 27. 15:42
 4/10 A kérdező kommentje:
5napi munkát dolgozok le 3 nap alatt, ezen munkahelyen ha ennél is többet vállalok el, tényleg nem látom a gyerekem.
2011. aug. 27. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Megírom őszintén, pártolom a "dolgozó anyákat". Két dolgot azért megírok (és ne magadra vedd kérdező, sztem egyik kategória sem vagy!)

Az egyik, hogy a gyerek 1 éves koráig semmiféleképpen nem szabad(na) egy anyának otthagyni a fészket.

A másik pedig ha megteheti (nincsenek feszegető anyagi gondjaik és bírja is, ) maradjon csak otthon, azért van a 3 év.

De ha már betölti a kicsi a két évet, és az anyát vissza is veszik, meg is tudja oldani, hogy vagy bölcsibe menjen a picúr vagy vigyáznak rá, akkor menjen bátran.

A mai világban két kassza (apa-anya) a biztos, sosem lehet tudni mit hoz a jövő? Ma még van állás, holnap meg nincs. Anyagi tartalékok pedig szükségesek , főleg a gyerekneveléshez.

2011. aug. 27. 15:58
 6/10 anonim ***** válasza:

ja ás persze igen, fontos hogy ne robotolni menjen vissza, hanem optimális időkeretben, ami neki is, meg a családnak is megfelel. Nem kell kihajtani a lelkét vkinek a munkahelyén, aztán otthon is helyt állni (vagy éppen annyi energiája se marad, hogy ellássa azt....).

Sosem szabad elfeledni, hogy MI Nők vagyunk a család lelkei, motorja, -és ugye ha picit nagyobb rendetlenség van, nem a férjurainkat veszik elő, hogy "mondd már Lajoskám, miért nem porszívóztál"?:))

2011. aug. 27. 16:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Én robotolni megyek vissza, de elég jól fizető robotos meló. Kedves utolsó igazad van mi nők vagyunk a család lelke, remélem lesz energiám mindenre.
2011. aug. 27. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia, nekem 2 éves 4 hónapos a kislányom, jövőhéttől bölcsi, én meg új üzletbe vágtam, ami lehet be sem jön, de muszáj próbálkozni. Leírom egyik barátnőm esetét, anyukája munka miatt már 8 (!) hónapos korától bölcsibe adta, ez volt 30 évvel ezelőtt, egész életükben olyan jó kapcsolatuk volt még most is hogy igazán irigylésre méltó, szóval nem ezen múlik, attól te még anyja vagy a gyerekednek!
2011. aug. 27. 19:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 2 gyerekem van, és 2 munkahelyem. Az egyiken reggel 6-tól fél 3-ig dolgozok, a másik helyen pedig este 7-től fél 10-ig. Én csak délután megyek a gyerekekért, de akkor mindig én megyek. Én viszem őket edzésre, és együtt fogunk tanulni. (a nagyobb most megy elsőbe) Amikor hazaér a férjem, rögtön indulok. Altatásra érek haza. Én olvasom az esti mesét, de reggel nem látjuk egymást. nem tudom meddig fogom bírni, de muszáj, mert a pici beteg és valamiből meg kell venni a gyógyszereket és a lakást is fizetni kell.

2011. aug. 27. 20:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Sok erőt, egészséget a válaszadóknak!
2011. aug. 28. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!