Anyukák, ha muszáj lenne bevállalnátok?
Már eldöntöttem, csak kíváncsiságból kérdezem. Kisfiam 2éves 2hós nemsokára kezdi a bölcsit, nekem pedig vissza kell mennem dolgozni. Csak három nap egy hétből ,de reggeltől estig, még lehet alvásidőre sem érek haza maximum egyszer a 3 napból. Másik városban van a mhelyem. Elvan az apukájával, sokat játszanak, szereti ha ő eteti, fürdeti, de ha alvásról van szó én kellek neki. Még hosszabb időre nem volt tőlem távol, csak kb. 3-4 órát. Az anyum szerint megszokja a gyerkőc, a védőnő szerint is, de pl volt olyan aki azt mondta nagyon gáz és nem élnek vmi szépen, munkanélküli a nő férje.
Én ismerem a gyerekem a legjobban,nagyon anyás, tudom hogy nagyon nehéz lesz neki az 'elválás' ,állandóan mondom neki hogy anya majd megy dolgozni és veszek neki ezt, azt... .
Azok az anyukák, akik normális munkaidőbe melóznak , napi 8órát ők is megoldják vhogy , a ti gyerkőcötöknek is biztos nehéz volt az új 'korszak', meg azoknak is akik össze-vissza dolgoznak, de ez az élet rendje.
A színvonalat meg ha nem elég nekünk emelni kell, hogy jobb legyen a családnak. Hasonló helyzetben vki?
Én vállaltam, még többet is. A gyerekkel sokat is lehet foglalkozni, nem egyszerű, de lehet.
Nem vagyunk szegények, de ha nem dolgozok, akkor ma nem itt lennénk. A mai helyzetben így is nehéz boldogulni és azt mondják rosszabb lesz. Szerettünk volna gyereket, de már akkor tudtam, hogy nincs rá tisztán 3 évem. Ettől nem vagyok rosszabb anya.
Aki megteheti maradjon. Én visszamentem dolgozni, hogy ne egy panelban kelljen felnevelni a gyerekem.
Sokkal rosszabb anyának tartom azt, aki még úgy sem megy vissza dolgozni, hogy a mindennapi megélhetés a gond, mert őneki van 3 éve. Gratulálok.
Megírom őszintén, pártolom a "dolgozó anyákat". Két dolgot azért megírok (és ne magadra vedd kérdező, sztem egyik kategória sem vagy!)
Az egyik, hogy a gyerek 1 éves koráig semmiféleképpen nem szabad(na) egy anyának otthagyni a fészket.
A másik pedig ha megteheti (nincsenek feszegető anyagi gondjaik és bírja is, ) maradjon csak otthon, azért van a 3 év.
De ha már betölti a kicsi a két évet, és az anyát vissza is veszik, meg is tudja oldani, hogy vagy bölcsibe menjen a picúr vagy vigyáznak rá, akkor menjen bátran.
A mai világban két kassza (apa-anya) a biztos, sosem lehet tudni mit hoz a jövő? Ma még van állás, holnap meg nincs. Anyagi tartalékok pedig szükségesek , főleg a gyerekneveléshez.
ja ás persze igen, fontos hogy ne robotolni menjen vissza, hanem optimális időkeretben, ami neki is, meg a családnak is megfelel. Nem kell kihajtani a lelkét vkinek a munkahelyén, aztán otthon is helyt állni (vagy éppen annyi energiája se marad, hogy ellássa azt....).
Sosem szabad elfeledni, hogy MI Nők vagyunk a család lelkei, motorja, -és ugye ha picit nagyobb rendetlenség van, nem a férjurainkat veszik elő, hogy "mondd már Lajoskám, miért nem porszívóztál"?:))
Szia!
Nekem 2 gyerekem van, és 2 munkahelyem. Az egyiken reggel 6-tól fél 3-ig dolgozok, a másik helyen pedig este 7-től fél 10-ig. Én csak délután megyek a gyerekekért, de akkor mindig én megyek. Én viszem őket edzésre, és együtt fogunk tanulni. (a nagyobb most megy elsőbe) Amikor hazaér a férjem, rögtön indulok. Altatásra érek haza. Én olvasom az esti mesét, de reggel nem látjuk egymást. nem tudom meddig fogom bírni, de muszáj, mert a pici beteg és valamiből meg kell venni a gyógyszereket és a lakást is fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!