Mennyire tanul a gyerek a TV-ből manapság?
Hát a csatornától függ, hogy mire van kapcsolva:D
Ha tv2-őt néz akkor máricsúj meg mexikói maszlagok, viszont ha spektrum vagy más tudományos csatorna, esetleg sport csatornákból már azért lehet tanulni:)
Attól függ, melyik csatornát nézi.
Az enyém 3 éves, leginkább a Boomerang-ot nézetem vele, ott nagyon jó régi Hanna-Barbera és hasonló mesék mennek (a magyar meséket pedig DVD-n szokta nézni).
Más értelmes műsor nem igazán van. :S
A Minimaxon is már borzalmas mesék mennek, 1-2 kivétellel. Ami van még, azok a "baba-csatornák", azokra meg csak annyit tudok mondani, hogy agysejtrombolók - lebegő, színes "izék" vannak benne, nincs története a meséknek...
De néz élőszereplős filmeket, sorozatokat is a többi csatornán, leginkább az állatosakat, azok aranyosak, tanulságosak (pl. Charlie, majom a családban, Robbie, a fóka, Lassie). :)
Kislányom 19 hónapos, szereti a Barney-t (húúú, én nagyon nem!!!!) de azért hagyom, mert amiket ők csinálnak a tv-ben, azt ő is csinálja utánuk: a táncokat, ugrásokat, próbálja dúdolni a dalokat :)
Unokaöcsém 5 éves, szereti a Dórát, Diegot.
Szerintem ezekkel nincs semmi baj. Egyébként meg tényleg nagyon gáz, hogy némelyik csatornán milyen műsorok vannak!!!!! Emlékszem, mi tesómmal sokat néztük a Kölyökidőt, az Ászt (Geszti Péterrel) meg ilyen műsorokat :)
01:39 vagyok.
Ja, igen, még apával szokta nézni a Hogyan készült?-et is. :D Meg még egy-két műsort a Discovery-n. :)
A Hogyan készült nálunk is sláger :) Aztán a négyévesem nekem magyarázza, akárhova megyünk, hogy mi hogy készült, nagyon megjegyzi őket. Meg ő főzős műsorokat is szeret nézni, illetve állatos dokumentumfilmeket is. Ezekből szerintem tanul.
A műsorkínálat nem úgy változott meg, hogy rosszabb lett, hanem egyszerűen ma már vannak tematikus csatornák, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Vagy ha nincs olyan, akkor le is lehet tölteni a netről szinte bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!