Mi előnye származik az óvónéniknek abból, ha célozgatnak arra, hogy a GYED-es anyák délben vigyék haza a gyereket?
Nyugodtan maradhat a nagyobb 4-ig oviban. Az enyém is így van. Bár nálunk nem szóltak az ovónénik érte. A délután úgy is gyorsan elmegy. Eszik, alszik, uzsonnázik és játszik. Mikor el akarjuk hozni általában még maradni akar játszani. Pont délutánra melegszik bele a játékba.
A kisebbik pedig megérdemel annyit, hogy vele is tudjon foglalkozni anyuka, úgy mint anno a nagyobbal. És legalább nem egymást bántják és féltékenykednek a tesók. A pici így is előbb megy majd közösségbe, ha megyek vissza dolgozni.
Egy lusta anyuka
"Gondoltam, Katika, hogy haza lehet vinni most is délben, de Gáborka maradni fog délutánig, majd az ovis busszal haza hozzák. Jelent ez valami problémát?"
Határozottan jó!
Úgy tervezem ,hogy az első napon viszem az ágyneműjét és akkor mondom el,hogy így szeretnénk,amikor bent voltam megbeszélni a kezdést sietnünk kellett és nem akartam belebonyolódni már ebbe.
Ha a tavalyi éveben nem aludt ott egyáltalán,akkor újra kell szoktatás,vagy már az első naptól próbáljuk az ott-alvást?
Nem kell beszoktatni, csak meg kell értetni a gyerekkel, hogy ott kell aludnia, vagy legalábbis csendben, nyugton feküdnie.
Ha ugyanis erre nem lesz képes és zavarni fogja a társait, akkor bizony joggal fogja mondani az óvónő, hogy vidd haza ebéd után.
Most mesélte egy anyuka akinek szintén odajár a kislánya,hogy az óvónénik felháborodott hangon kezdték meggyőzni őt is,hogy igenis vigye el a gyereket,ne várjanak az ovis busszal történő hazaszállításra,ha ő otthon van ,akkor jöjjön délben.
MIért mennénk ha a falu direkt azért biztosítja a különbuszt a gyerekek hazahozatalára,mert tudja,hogy nincs megoldva a tömegközlekeéds és akik autóval rendelkezünk nem mindegy,hogy csak 40 km-et vezetünk naponta oda-vissza,vagy 80-at...nem két fillér az üzemanyag,mondtam is az anyukának,hogy megkérdezte e az óvónéniket,hogy állják a költséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!